Meri-Karina soi syöpäpotilaiden hyväksi

(19.9.2017, päivitetty 27.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää perinteisen syyskonsertin pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina 5.11. klo 15 alkaen. Konsertti pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen juhlasalissa, osoitteessa Seiskarinkatu 35, Turku.

 

 

Konsertin teemana on tänä vuonna ”Suomi POP”, Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Lipputulot lahjoitetaan hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi.

Meri-Karinassa esiintyy laaja ja kokenut joukko paikallisia artisteja, muun muassa Kike Elomaa, Yrjö Säävuori, Katriina Rainio, Taina Laiho, Aki Korhonen, Juha Kinnunen, Miia Häkki, Tino Ahlgren, Janina S, Harry Lindström, Tutta Carpelan ja Merja Lehtinen. Solisteja säestää ATLAS-orkesteri Timo Rautalan johdolla.

– Hyväntekeväisyyskonserttien esiintyjäkaarti on ollut vuodesta toiseen suunnilleen sama. Kaikki esiintyjät musisoivat hyväntekeväisyysperiaatteella ilman palkkiota, Timo Rautala kertoo.

Ensimmäinen konsertti pidettiin jo vuonna 1990. Suositun syyskonserttiperinteen isänä on toiminut alusta asti Pekka Into.

Marraskuisen konsertin liput maksavat 15 euroa. Väliajalla on kahvitarjoilu. Varmista paikkasi hankkimalla lippu ennakkoon Meri-Karinan infosta (Seiskarinkatu 35, Turku) tai yhdistyksen jäsentoimistosta (Itäinen Pitkäkatu 30).

Meri-Karinassa on ilmainen pysäköintialue aivan hyvinvointikeskuksen välittömässä läheisyydessä. Paikan päälle pääsee helposti myös linja-autolla nro 54. Tule nauttimaan tasokkaasta musiikista!

“Suomi POP” -syyskonsertti hematologisten syöpäpotilaiden hyväksi su 5.11. klo 15 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Liput 15 €, sis. kahvitarjoilun. Konsertin pituus väliaikoineen on noin 2,5 tuntia. Esiintyjämuutokset mahdollisia.

» Meri-Karinan sijainti ja ajo-ohjeet
» Konserttiflyer

 


Isänpäivänä herkutellaan juhlalounaalla

(19.10.2017, päivitetty 27.10.2017)

Isien kunniaksi Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa katetaan juhlava buffetpöytä sunnuntaina 12.11. kello 12–15.

 

 

Tarjolla on muun muassa haudutettua lohta, hirvipataa, kermaperunoita, graavilohta ja savustettua siikaa sekä tuoreita salaatteja. Jälkiruoaksi on hedelmäsalaattia ja mutakakkua sekä valikoima erilaisia juustoja. Tutustu seisovan pöydän koko tarjontaan.

Juhlalounaan hinta on aikuisilta 26 euroa ja lapsilta (alle 12-vuotiaat) 10 euroa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat ruokailla hintaan 22 euroa.

Pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen numerosta 02 2657 666. Meri-Karinan seisova pöytä katetaan myös muina juhlapyhinä, kuten itsenäisyyspäivänä, 3. adventtina sekä jouluaattona ja -päivänä. Katso lisätiedot Meri-Karinan ravintolapalveluiden verkkosivulta.

Meri-Karina sijaitsee Turun Hirvensalossa, osoitteessa Seiskarinkatu 35. Tervetuloa viihtymään!

 


Tutustu vuoden 2018 kurssivalikoimaan

(25.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sopeutumisvalmennuskurssien ensi vuoden aikatauluihin on tullut tarkennuksia, ja ne on nyt päivitetty uuteen kurssiesitteeseen. Myös omarahoitteisten virkistyskurssien ja hyvinvointilomien aikataulut ovat selvillä.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Uusin esite on luettavissa verkossa sopeutumisvalmennuskurssit-sivulla. Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tukemien avokurssien sekä lasten ja nuorten kurssien ajankohdat ja ohjelmasisällöt tarkentuvat myöhemmin. Myös muut muutokset kurssiaikatauluun ovat mahdollisia.

Sopeutumisvalmennuskurssien tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumistaan. Kurssien tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen.

 

Virkistys- ja teemalomilta hyvää oloa arkeen

Meri-Karinassa Turussa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella mieltä ja kehoa virkistäviä lomia. Virkistyslomien ajankohdat ovat vuonna 2018 seuraavat: 7.–11.5., 27.–31.8. ja 17.–21.12. Lomaohjelma sisältää mm. ohjattua liikuntaa, luovaa toimintaa, kuntosalin ja allasosaston käyttömahdollisuuden sekä rentouttavaa yhdessäoloa.

Naisia hemmotellaan Well­ness Weekend for Ladies -teemalomilla myös ensi vuonna: 21.–22.4. ja 10.–11.11.2018. Hyvinvointiviikonloput tarjoavat rentoutusta sekä hauskaa ja luovaa liikuntaa moneen makuun.

» Lisätietoa omarahoitteisista lomista Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen nettisivuilta

 

 


Roosa nauha -kampanjan loppukiri: Lounais-Suomen Syöpäyhdistys mukana messuilla ja hyväntekeväisyysmatsissa

(25.10.2017)

Vaaleanpunaisen kuukauden päättävät Osaava nainen -messutapahtuma ja TPS–JYP-hyväntekeväisyysottelu. Ostamalla roosan silkkinauhan tuet suomalaista syöpätutkimusta ja sairastuneille tarjottavia neuvonta- ja tukipalveluja.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on Osaava Nainen -messuilla kertomassa toiminnastaan. Tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa (Messukentänkatu 9–13) pe–su 27.–29.10. Osastoltamme C112 on ostettavissa Roosa nauhoja sekä saatavilla tietoa mm. neuvontapalveluistamme.

Osaava Nainen -messut kokoavat yhteen laajan kirjon naisten elämäntapaan ja vapaa-aikaan liittyviä ideoita, palveluja ja uutuuksia. Samaan aikaan järjestetään Terve Olo- ja Outlet-tapahtumat, joihin pääset tutustumaan samalla lipulla. Messut ovat auki pe klo 10–18, la klo 10–18 ja su klo 10–17.

Loppuviikolla myös pelataan Roosa nauha -ottelu, kun TPS kohtaa JYPin Gatorade Centerissä (Artukaistentie 8) la 28.10. klo 17 alkaen. Aitiot ovat myynnissä kampanjahintaan, lisäksi luvassa on TPS-hyväntekeväisyyshuutokauppa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on paikalla keräämässä varoja syöpätyöhön ja myymässä Roosa nauhoja. Tule nauttimaan lätkästä ja tekemään hyvää!

 


Ensitietopäivästä ajankohtaista tietoa ja näkökulmia uuteen elämäntilanteeseen

(24.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri järjestävät ”Selviytyminen arjessa syöpähoitojen keskellä” -ensitietopäivän Tyks Salon sairaalan auditoriossa (Sairaalantie 9) maanantaina 6.11. klo 12–16.

Tyksin T-sairaalassa (Risto Lahesmaa -sali, Hämeentie 11, Turku) vastaavanlainen tilaisuus pidetään keskiviikkona 29.11. klo 12–16. Tutustu ohjelmaan.

Ensitietopäivässä potilaat, perheet ja läheiset saavat luotettavaa tietoa syöpäsairaudesta, sen hoidosta ja kuntoutuksesta sekä eväitä henkiseen ja fyysiseen selviytymiseen. Tilaisuudet ovat maksuttomia, eikä ennakkoilmoittautumista vaadita. Tervetuloa!

 


Joulu alkaa perinteisistä suurmyyjäisistä

(24.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämät Suomen suurimmat joulumyyjäiset virittävät aitoon joulutunnelmaan Turun Messukeskuksessa lauantaina 9.12. klo 11–16. Samalla ostosreissulla hankit viemiset pikkujouluihin, herkut juhlapöytään ja lahjat pukinkonttiin!

 

 

Myyjäisissä on tarjolla pääosin paikallisia, käsintehtyjä tuotteita, mm. vaatteita, leluja, taidetta sekä joulukoristeita ja -leivonnaisia. Jouluista markkinatunnelmaa ovat nostattamassa teemaan sopiva musiikki ja vastaleivottujen herkkujen tuoksu. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää myyjäisissä arpajaiset lapsisyöpäpotilaiden hyväksi.

Linja-autot (nro 100) ajavat myyjäispäivänä Turun kauppatorin ja messukeskuksen välillä. Myyjäisiin on vapaa sisäänpääsy, pysäköintimaksu 6 €.

Suomen suurimmat joulumyyjäiset järjestetään nyt jo 27. kertaa. Tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia asiakkaita ja satoja myyjiä vuosittain.

 

***

 

Myyjä, varaa paikkasi pian numerosta 044 055 1571 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kati.tilli@lssy.fi. Yhteydenotot maanantaista torstaihin klo 9–15.

» Tapahtuma Facebookissa
» Lisäinfoa myyjille

 


Vastaanota uusi vuosi juhlallisin menoin: ”La Traviata” Suomen Kansallisoopperassa 31.12.2017

(24.10.2017)

Matkatoimisto Matkari tarjoaa juhlavan oopperaelämyksen Verdin kuolemattomien sävelten sekä 1800-luvulle sijoittuvan lavastuksen äärellä Suomen Kansallisoopperassa uudenvuodenaattona 31.12.

Kuva: Suomen Kansallisooppera

”La Traviata” on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista, se kantaesitettiin jo vuonna 1853. Kolminäytöksisen oopperan on säveltänyt Giuseppe Verdi. Romanttinen tarina nuoresta rakkaudesta sairauden varjossa on Kansallisoopperassa esitetyistä Verdin oopperoista suosituin. Nykyinen tuotanto on ollut ohjelmistossa jo vuodesta 1988 ja saanut liki 200 esitystä, eikä suosiolle näy loppua.

Esityskielenä on italia, tekstitys suomeksi ja ruotsiksi. Rooleissa loistavat mm. Marie Fajtova, Markus Nykänen, Jaakko Kortekangas ja Jyrki Korhonen.

Matkaohjelma

Lähtö klo 14.00 Turun ortodoksisen kirkon luota, Yliopistonkatu 19. Ajomatka Helsinkiin, jossa nautitaan ennen esitystä kolmen ruokalajin menu ravintola Mamma Rosassa. Esitys alkaa Kansallisoopperassa klo 19.00. Näytöksen jälkeen ajo Turkuun, jonne saavutaan puolenyön aikoihin.

Matkan hinta: Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet 199 €, muut 219 €

Hintaan sisältyy: Linja-autokuljetukset Turku–Helsinki–Turku, kolmen ruokalajin menu, oopperalippu toisella parvella, väliaikatarjoilu, matkanjohtajan palvelut

Matkatoimisto Matkari Oy järjestää matkailijoille elämyksiä yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat alennusta matkoista. Tutustu matkakohteisiin ja varaa paikkasi!

Lisätiedot ja varaukset:
Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, Turku
02 2657 913, matkari@lssy.fi
www.lssy.fi/matkari

 


Think Pink! Hyväntekeväisyysilta Gatorade Centerissä 27.10.

(2.10.2017, päivitetty 21.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja useat yhteistyökumppanit järjestävät ohjelmallisen illallisen Roosa nauha -teemalla perjantaina 27.10. klo 18 alkaen Gatorade Centerissä (Artukaistentie 8). Think Pink -tapahtuman tuotto suunnataan rintasyövän vastaiseen työhön.

 

 

Illan aikana tarjoillaan Bruukin keittiömestari Jaakko Kinnusen suunnittelema upea maistelumenu (alkaen 80 €). Luvassa on myös mm. asiantuntijatietoa syövästä sekä valokuvataidetta. Illan päättää sopraano Irina Tatti kitaristi Mihail Ionin säestämänä. Malja rohkeudelle!

Ohjelma:

 • 18.00 Tervetuloa
 • 18.30 Toimitusjohtaja Ville Viitanen, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys
 • 18.45 ”Uutta kirurgiasta ja geeniterapiasta lymfaturvotuksen hoidossa”, LT, plastiikkakirurgian erikoislääkäri Pauliina Hartiala
 • 19.30 ”Malja rohkeudelle!”, Virpi Sulosaari
 • 20.00 Runoja rakkaudesta, runoilija ja valokuvataiteilija Veera Ruohomäki
 • 20.15 sopraano Irina Tatti ja kitaristi Mihail Ionin

Roosa nauha lahjaksi osallistujille. Tilaisuuden juontaa Minna Salakari.

Ilmoittaudu mukaan: www.lyyti.in/thinkpink

Lisätiedot:

Yhteistyössä:

Gatorade Center, Turkuhallin Palvelu, Voiveljet, Tårget, K-Citymarket Länsikeskus, K-Citymarket Kupittaa, K-Citymarket Skanssi, K-Citymarket Ravattula, Confetti, Castia, Turun Messukeskus, Raseko, Clean Pesulapalvelut, Heinon Tukku

 


Karinakodin verkkosivut uudistuivat

(20.10.2017)

Levollisen kauniilla nettisivuilla www.karinakoti.fi käyttäjän on helppo navigoida ja löytää monipuolista tietoa Karinakodin saattohoitopalveluista. Verkkouudistuksen yhteydessä Karinakoti sai modernin logon ja visuaalisen ilmeen.

 

Karinakodin uudet nettisivut www.karinakoti.fi on julkaistu. Sivut on tuottanut Good Creative Company.

 

Karinakoti tarjoaa laadukasta, vaativan tason saattohoitoa yli 20 vuoden kokemuksella. Saattohoito sisältää kuoleman lähestyessä potilaan oireiden lievityksen, ihmisarvoa kunnioittavan huolenpidon sekä läheisten tukemisen. Karinakodin toimintaa ylläpitää Lounais-Suomen Saattohoitosäätiö. 

Potilas tekee päätöksen saattohoitoon siirtymisestä yhdessä hoitavan lääkärin ja omaisten kanssa siinä vaiheessa, kun parantavaa hoitoa ei voida enää antaa.

 

Miten Karinakotiin voi tulla?

Turkulainen saattohoitopotilas voi halutessaan valita hoitopaikakseen Karinakodin. Maksusitoumuksista voi tiedustella Turun kaupungin saattohoitokoordinaattorilta, p. 044 907 3669

Ulkopaikkakuntalaiset voivat tulla potilaaksi oman kunnan myöntämällä maksusitoumuksella. Maksusitoumuksella hoitovuorokauden hinta on aina sama kuin sairaalassa. Lisäksi hoito kerryttää maksukattoa. Karinakotiin voi tulla myös itsemaksavana potilaana, jolloin hoitopäivän hinta on 240 euroa/vuorokausi. 

Karinakotiin voi tulla myös lyhyelle hoitojaksolle esimerkiksi kotona pärjäämisen tueksi. Lyhyellä hoitojaksolla voi saada apua muun muassa kivun hoitoon tai omaisten jaksamiseen

» Karinakoti. Saattohoitoa yli 20 vuoden kokemuksella.

 


Yhteistyötilaisuus 29.11.2017: ”Valinnat ja vapaus – sote-uudistuksen syyskuulumiset”

(20.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on liittynyt Turun Seudun Vammaisjärjestöjen jäseneksi. TVJ ry on Turun talousalueella toimivien vammais- ja pitkäaikaissairausjärjestöjen yhteistyöelin.

Yhteistyö näkyy konkreettisesti heti ensi kuussa, kun Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) järjestetään yhteistyötilaisuus “Valinnat ja vapaus – sote-uudistuksen syyskuulumiset” ke 29.11. klo 18–20.

Ohjelma:

 • 18.00–19.00 Sote-uudistuksen valmistelun eteneminen Varsinais-Suomessa, muutosjohtaja Antti Parpo
 • 19.00–19.30 Kommenttipuheenvuoro sote-uudistukseen vammaispalvelujen näkökulmasta, vammaispalvelujohtaja Kaisa Kiiski
 • 19.30–20.00 Varsinais-Suomen koordinaatiohanke 113, aluejohtaja ja 113-asiantuntija Minna Rosendahl, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry

Kahvitus on ennen tilaisuuden alkua, hinta 3 €. Maksuvälineenä vain käteinen ja tasaraha.

Ilmoittautuminen su 19.11. mennessä osoitteeseen tvj.ilmoittautuminen@gmail.com tai numeroon 040 726 6063. Meri-Karina on esteetön, paikalla yleisavustajia.

 


Kodols räppää päihteettömyyden puolesta
– kuuntele NIKO-projektin nimikkobiisi!

(17.10.2017)

Kodols eli Antti Koli on mukana keväällä alkaneessa NIKO-projektissa, joka tähtää nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen. Juuri julkaistu NIKO-räppi nostaa esiin muun muassa päihteidenkäytön sosiaalisen ulottuvuuden.

Elämänmyönteisistä riimeistään tuttu turkulaisräppäri kynäilee kappaleensa itse ja toivoo jakavansa positiivista asennettaan muille.

– Musiikki on keino välittää hyvää fiilistä ja vaikuttaa samalla esimerkiksi nuorten päihdeasenteisiin, sanoo NIKO-projektin keulakuvaksi ryhtynyt Antti Koli

Kodols on yksi Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen terveydenedistämistyön viestinviejistä. NIKOn tarkoituksena on löytää uudenlaisia ennaltaehkäiseviä keinoja torjua nuorten kasvavassa suosiossa olevia nuuska- ja muita nikotiinikokeiluja. 

 

”Unohda kaveripaine”

Syiksi nuuskaamiselle mainitaan tutkimuksissa usein kavereiden myönteiset päihdeasenteet ja urheilijaesikuvien esimerkkikäyttäytyminen. Ensikokeiluista on vaikea kieltäytyä, kun kaveripaine yllyttää ja pelkona on joutua porukasta erilleen. Jo pelkkä kokeilu on nuorille riskikäyttöä.

– Mun kavereiden kanssa, vaik se ei oo aitoo. Joka päivä esitän, jotain mitä en oo. Mun täytyy suuntaa muuttaa, mut en tiedä miten. Pelkään, et jään yksin, jos lopetan polttamisen, biisissä räpätään.

Kolin mukaan nuorten olisi hyvä pohtia, käyttääkö esimerkiksi nuuskaa vain sen takia, kun lähipiirikin niin tekee.

– Päihteidenkäytössä sitä paitsi menettää rahat ja hyvän olon.

Mul on niin paha olo, et joka paikkaan koskee. En todellakaan aio enää päihteisiin koskee. Muut voi sanoo mitä vaan, mut en tahdo kuolla. Vielä nuorena en tahdo maksaa rikki juoda.

 

 

 

 


Kirjastosilta valaistiin vaaleanpunaiseksi

(16.10.2017)

Turun Kirjastosilta sai vaaleanpunaisen värin Roosa nauha -päivänä 13. lokakuuta. Tempaus toteutui Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Turun kaupungin yhteistyönä.

Roosa nauha -kampanja kestää koko lokakuun. Tule mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen roosansävyisiin tapahtumiin.

 

Kirjastosilta vaihtoi väriä iltakuudelta ja loisti erikoisväreissä aina aamuun asti.

 

Roosa nauhalla kerätään varoja rintasyöpätutkimukseen sekä sairastuneiden ja läheisten tukemiseen.

 

Tapahtumassa esiintyivät sopraano Irina Tatti ja kitaristi Mihail Ionin.

 

Iloiset vapaaehtoistoimijamme olivat mukana keräämässä varoja hyvään tarkoitukseen ja myymässä Roosa nauhoja. Joko olet ostanut tämän vuoden roosan silkkinauhan?

 

Katso myös muut roosansävyiset tunnelmapalat:

 


Vielä ehdit mukaan syksyn sopeutumisvalmennuskursseille

(12.10.2017)

Hae rohkeasti mukaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sopeutumisvalmennuskursseille! Kursseja järjestetään sairaus- ja ikäryhmittäin kohdennettuina yksilö-, pari- ja perhekursseina.

 

 

Tilaa on vielä seuraavilla tämän vuoden kursseillamme:

 • ”Surusta tie eteenpäin”, nuorten leskien perhekurssi, STEA, 20.–22.10.2017
 • Hematologisten syöpäpotilaiden parikurssi, KELA nro 67419, 20.–24.11.2017
 • Suolistosyöpäpotilaiden parikurssi, STEA, 1.–3.12.2017
 • Aivokasvainpotilaiden parikurssi, STEA, 11.–15.12.2017

Sopeutumisvalmennuskurssien tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumistaan. Tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen. Yhdistys tarjoaa tukea myös sairastuneen läheisille.

» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssitoiminta 

Annamme mielellämme lisätietoja:
Meri-Karinan kurssi- ja neuvontapalvelut
02 2657 610, kurssi@lssy.fi

 


Lokakuu on omistettu naisille ja rintasyövän vastaiselle työlle

(22.9.2017, päivitetty 12.10.2017)

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta sekä vaikuttaa siihen, että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa.

 

 

Lokakuu on rintasyöpätietoisuuden kuukausi ja täynnä tapahtumia. Kaikissa vaaleanpunaisissa tilaisuuksissa on myynnissä Roosa nauhoja sekä saatavilla tietoa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnasta.

 • 4.10. klo 18 Asiantuntijaluento, Salo-Karina (Helsingintie 52). Salon paikallisosaston tapaamisillassa kirurgian erikoislääkäri (Tyks) Riitta Aaltonen kertoo rintasyöpäkirurgiasta. Kahvi ja arvat 2 €/kpl. Tilaisuus on kaikille avoin.
 • 6.–8.10. Kirja- ja ruokamessutTurun Messukeskus (Messukentänkatu 9–13). Löydät meidät B-hallista osastolta 25. Lipaskeräystä Roosa nauha -kampanjan hyväksi.
 • 10.10. klo 17.30–20.30 Naisten iltaMeri-Karina (Seiskarinkatu 35, Turku). Tilaisuudessa luennoivat professori Seija Grénman ja rintasyöpähoitaja Christina Berger. Rintasyövän läpikäyneet Marina Seligson ja Heidi Mäkinen kertovat kokemuksistaan. Mm. Rintasyöpäyhdistys Europa Donnan ja Terveystalon toiminnan esittelyä. Proteesiliivi- ja uimapukuesittelyä ja -myyntiä (LSSY:n neuvontahoitajat). Musiikista vastaa Tuomas Käkelä. Paluukuljetus Kauppatorille klo 20.30. Jär. LSSY ja LSSY:n Turun paikallisosasto. Tutustu tarkempaan ohjelmaan.
 • 13.10. klo 10–14 Avoimet ovetLoimaan neuvonta-asema (Loimaan sairaalan pohjakerros, Seppälänkatu 15–17). Virallisen Roosa nauha -päivän viettoa ruusujen, herkkujen ja kahvittelun merkeissä. Esillä on rintaproteesiliivien ja uima-asujen uutuuksia sovitusmahdollisuudella.
 • 13.10. n. klo 18 Turun Kirjastosilta saa vaaleanpunaisen värin. Silta vaihtaa valaistusta kampanjan kunniaksi. Sopraano Irina Tatti esiintyy kitaristi Mihail Ionin kanssa. Lipaskeräystä. 
 • 13.10. klo 18.30 Uudenkaupungin Korihait kohtaa kotipelissään BC Nokian Uusikaupunki 400 -areenalla (Pohjoistullitie 3). Pukeudu pinkkiin ja tule mukaan! Lipaskeräyksestä ja Roosa nauha -myynnistä vastaa LSSY:n Uudenkaupungin paikallisosasto.
 • 14.10. klo 12–15 Turun Lankamaailman neuletapaaminen (Humalistonkatu 1) Roosa nauha -hengessä. Lankamaailma lahjoittaa tapaamiseen osallistuville pitsineulepipon ohjeen sekä tarjoaa 20 %:n alennuksen kaikista normaalihintaisista neulelangoista. Paikalla on LSSY:n sairaanhoitaja kertomassa yhdistyksen tukitoiminnasta. Kahvi- ja teetarjoilu.
 • 27.–29.10. Osaava nainen -messutTurun Messukeskus (Messukentänkatu 9–13). Löydät meidät C-hallista osastolta 112. Lipaskeräystä. Tule tutustumaan toimintaamme!
 • 27.10. klo 18–21 Think Pink -hyväntekeväisyysiltaGatorade Center (Artukaistentie 8). Illan aikana tarjoillaan upea maistelumenu (alkaen 80 €). Luvassa myös mm. asiantuntijatietoa syövästä sekä valokuvataidetta. Illan päättää sopraano Irina Tatti kitaristi Mihail Ionin säestämänä. Malja rohkeudelle! Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan. Lisätiedot: kati.tilli@lssy.fi, 044 055 1571
 • 28.10. klo 17 Roosa nauha -ottelu TPS-JYPGatorade Center (Artukaistentie 8). Aitiot kampanjahintaan, TPS-hyväntekeväisyyshuutokauppa. Lipaskeräystä.

Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen sekä maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Lue lisää Roosa nauha -kampanjasta: www.roosanauha.fi

 


Tyks vatsaelinkirurgian ja potilasjärjestöjen yleisöluento 18.10.2017:

Suolistosyövän kirurginen hoito

(11.10.2017)

Vuosittain yli 3000 suomalaista sairastuu suolistosyöpään, joka on kolmanneksi yleisin syöpätyyppi Suomessa. Suolistosyöpäpotilaiden ennuste on Suomessa parantunut.  Nykyisin jo yli 60 prosenttia sairastuneista paranee. Varhainen toteaminen ja kokeneen kirurgin suorittama leikkaushoito ovat avainasemassa potilaiden selviämisessä.

Kaikille avoin yleisöluento on tarkoitettu erityisesti suolistosyöpiin sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tilaisuus pidetään Tyksin T-sairaalassa (Hämeentie 11, Risto Lahesmaa -sali, 2. krs) ke 18.10. klo 17–18.30.

Ohjelma:

 • Tilaisuuden avaus
  – toimitusjohtaja Ville Viitanen, Lounais-Suomen syöpäyhdistys
  – toiminnanjohtaja Jenni Tamminen, Suomen Suolistosyöpäyhdistys Colores
 • Suolistosyövän kirurginen hoito
  – toimialuejohtaja, dosentti, kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri Arto Rantala
 • Kysymyksiä ja keskustelua

Vapaa pääsy, ilmoittautumista ei tarvita. Luento toteutetaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen, Coloresin ja Tyks Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikan yhteistyönä.

 
Vuosittain yli 3000 suomalaista sairastuu suolistosyöpään

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan alueella uusia tapauksia todetaan vuosittain lähes 600. Potilaiden keski-ikä on noin 70 vuotta.

– Ennusteen kannalta tärkeitä tekijöitä ovat varhainen syövän toteaminen, todetun syövän leikkaushoito kokeneiden vatsaelinkirurgien tekemänä, oikeiden potilaiden valinta liitännäissolunsalpaajahoitoihin sekä peräsuolisyövässä leikkausta edeltävään sädehoitoon. Moniammatillisessa ryhmässä pohditaan jokaisen potilaan tarvitsemat lisähoidot. Osalla potilaista tauti todetaan vasta laajalle levinneenä etäpesäkkeisenä, jolloin hoitosuunnitelmaa tehtäessä pohditaan, ovatko etäpesäkkeet mahdollisesti poistettavissa kirurgisesti vai onko hoito palliatiivista eli oireenmukaista, selvittää dosentti Arto Rantala.

Suolistosyöpä saa alkunsa paksusuolen tai peräsuolen sisäpinnan limakalvosta. Yleisempiä oireita ovat muutokset suolentoiminnassa, anemisoituminen ja toisinaan ulosteen mukana voi olla verta.

 
Tieto vähentää potilaan ahdistusta

Tyksin ja länsirannikon kahden muun sairaanhoitopiirin alueen suolistosyöpäpotilaiden hoitopolku on mallinnettu. Netissä esitettyyn hoitopolkuun on linkitetty ohjeita, nettisivuja ja muuta tietoa. 

 • Väestön käyttöön laadittu kaavio sairauden hoidosta ja kuntoutuksesta
 • Kaavion laatikoista löytyy tietoa tukemaan potilaan syövänhoitoon liittyviä päätöksiä ja omahoitoa
 • Kertoo kuka tekee, missä ja milloin tietyn syöpätyypin ehkäisyssä, diagnostiikassa, hoidossa ja kuntoutuksessa
 • ”Tuki, hyvinvointi ja apuvälineet”-tietopaketissa on linkkejä mm. potilasjärjestöihin, tukemaan potilasta hoitojen aikana ja niiden jälkeen.

Mitä minulle tapahtuu? Miten syöpääni hoidetaan? Mitä voin itse tehdä? Näitä kysymyksiä potilas kysyy kun hänellä epäillään syöpää tai syöpä on jo todettu. Potilas tarvitsee sairastuessaan mahdollisimman paljon luotettavaa tietoa siitä, mitä hänelle tulee tapahtumaan. Vertaistukea suolistosyövissä antavat mm. Suolistosyöpäyhdistys Colores ja paikallinen Lounais-Suomen Syöpäyhdistys.

» Lue terveystoimittaja Tuula Vainikaisen laatima tiedote kokonaisuudessaan

 


Vertaistukea syöpää sairastavan lapsen sisaruksille

(10.10.2017)

Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa marraskuussa pidettävällä päiväleirillä keskipisteessä on lapsen näkökulma ja tunteet sisaruksen sairastumisesta sekä niiden läpikäyminen yhdessä vertaistukiryhmässä.

 

 

Lapsisyöpäpotilasperheiden Sykerö-kerho järjestää päiväleirin syöpää sairastavien lasten sisaruksille lauantaina 11.11.2017 klo 10–17. Ilmoittautuminen leirille tapahtuu lähettämällä viesti osoitteeseen sykero@lssy.fi jo sunnuntaihin 15.10.2017 mennessä.

Osallistujille maksuton päiväleiri sisältää mukavaa yhdessäoloa ja ruokailun. Paikan päällä toiminnassa ovat toimintaterapeutti Niina Ollikainen sekä Tyks Lasten ja nuorten hematologisen osaston sairaanhoitaja Johanna Viitanen.

Päivän tavoitteena on tarjota lapselle turvallinen paikka jakaa omia kokemuksiaan, tukea häntä avoimeen keskusteluun omista tunteistaan toiminnallisten menetelmien keinoin ja antaa eväitä myös kotipuoleen perhettä kohdanneen sairauden käsittelyyn. Päivästä ei jää myöskään puuttumaan lapsille ominaista leikkimistä!

Kirjoita viestin aiheeksi ”sisarusleiri” ja ilmoita viestissä seuraavat tiedot:

 • lapsen nimi / lasten nimet
 • lapsen ikä / lasten iät
 • asuinpaikkakunta
 • milloin sisaruksen syöpä on diagnosoitu
 • mahdolliset lisätiedot

Toteutettavan ryhmän kokoonpano ilmoitetaan perheille 23.10.2017 mennessä. Valinta perustuu kiinnostuneiden määrään ja sopivaan ikähaarukkaan.

Lisätietoja: sykero@lssy.fi

Ystävällisin terveisin
Johanna Viitanen ja Niina Ollikainen

 


Lähde Matkarin mukana kädentaitomessuille sekä Laukon kartanoon 18.11.

(9.10.2017)

Vuoden odotetuin käsityö- ja designtapahtuma Tampereen Messukeskuksessa tuo valoa marraskuun keskelle. Suomen Kädentaidot -messuilta löydät mukavia lahjoja pukinkonttiin.

 

Kuva: Suomen Kädentaidot

 

Lähtö lauantaina 18.11. klo 9 Turun ortodoksisen kirkon luota, Yliopistonkatu 19. Ajetaan Vesilahdelle Laukon kartanoon, jossa alkuun opastettu kierros historiallisessa kartanomiljöössä ja sen jälkeen maittava lounas noutopöydästä. Jatketaan matkaa Tampereen Messukeskukseen, jossa on kolmisen tuntia aikaa kierrellä ja katsella tuotteita ja tapahtumia, joiden ohjelmasisällöissä näkyy Suomen juhlavuosi monin eri tavoin. Turkuun palataan noin klo 19.

Matkan hinta on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille 75 €, muille 95 €. Hintaan sisältyy linja-autokuljetukset, sisäänpääsy messuille, esittely ja ruokailu sekä matkanjohtajan palvelut. Matkanjohtaja toimii Hanna-Leena Laihonen.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Matkari Oy
matkari@lssy.fi, 02 2657 913

 


Minun suruni – surukurssi läheisensä syöpäsairauteen menettäneille

(9.10.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää surukurssin läheisensä syöpäsairauteen menettäneille henkilöille. Kurssi pidetään Loimaan sairaalassa, osoitteessa Seppälänkatu 15–17, alkaen 23.11.2017.

 

 

Surukurssille voi hakeutua Loimaan seudulta läheisensä 1–2 viime vuoden aikana syöpäsairauteen menettäneet henkilöt. Ryhmä kokoontuu yhteensä 5 kertaa, kerran viikossa klo 16–18 (n. 2–3 tuntia kerrallaan): to 23.11., to 30.11., to 7.12., to 14.12. ja ti 19.12. (Huom. tiistaipäivä) 

Kurssilla käsitellään surua erilaisin toiminnallisin menetelmin yhdessä ja yksilöinä. Sururyhmä on turvallinen ja ammattilaisten ohjaama purku- ja latauspaikka. Sen tarkoituksena on saada tosistaan välittävien ja toisiaan tukevien muodostama vertaisryhmä, jossa on lupa surra, näyttää suruaan, keskustella ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä luottamuksellisessa ilmapiirissä. Ryhmää ohjaavat mm. syöpäsairaanhoitaja, kurssitoiminnan vastaava hoitaja, palliatiivinen lääkäri ja sairaalateologi.

Kurssille on STEAn oma hakukaavake. Hakemuksia saa:

Olet sydämellisesti tervetullut mukaan ryhmään!

Lisätiedot:

 • syöpäsairaanhoitaja Pirkko-Liisa Santala, 02 2657 619 (keskiviikkoisin)
 • Meri-Karinan kurssitoimisto, kurssi@lssy.fi, 02 2657 610

 


Lounais-Suomen Syöpäyhdistys mukana Turun Kirjamessuilla

(4.10.2017)

Turun Kirjamessut järjestetään 6.–8.10. Turun Messukeskuksessa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana messuhulinoissa tänäkin vuonna, löydät meidät B-hallista osastolta 25. Samaan aikaan järjestetään Turun Ruoka- & Viinimessut.

 

 

Osastollamme on myynnissä mm. vuoden 2017 Roosa nauhoja syöpätutkimuksen ja neuvontapalveluiden hyväksi, painotuoreita adresseja ja joulukortteja sekä lippuja 27.10. Think Pink -hyväntekeväisyysiltaan ja 5.11. pidettävään syyskonserttiimme. Lipaskeräystä sekä tietoa ja tukea Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä.

Messut ovat avoinna seuraavasti:

 • perjantaina 6.10. klo 10–18
 • lauantaina 7.10. klo 10–18
 • sunnuntaina 8.10 klo 10–17

Messuille pääsee kätevästi messubussilla nro 100. Bussi liikennöi messujen aikana klo 9.00 alkaen noin 10 minuutin välein. Tarkemmat tiedot liikennöitsijältä.

Turun Messukeskuksen käyntiosoite on Messukentänkatu 9-13, Turku
(Navigaattoriin: Kirjaltajankatu)

Lue lisää:

 


Kirjastosilta vaihtaa väriä naisten rohkeuden merkiksi

(3.10.2017)

Aurajoen ylittävä Kirjastosilta saa vaaleanpunaisen värin rintasyövän vastaisen työn kunniaksi Roosa nauha -päivänä perjantaina 13. lokakuuta.

 

Aurajoen ylitse kulkeva Kirjastosilta valaistaan vaaleanpunaiseksi perjantaina 13. lokakuuta. Useasti palkittu Kirjastosilta loisti erikoisväreissä virallisena Roosa nauha -päivänä myös viime vuonna.

 

Virallisena Roosa nauha -päivänä kuka tahansa voi järjestää tempauksen tai tapahtuman Roosa nauha -hengessä ja kerätä varoja rintasyöpätutkimukseen. Kirjastosillan valaiseminen tapahtuu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Turun kaupungin yhteistyönä.

– Hienoa, että Turun kaupunki lähti mukaan tempauksen toteuttamiseen jo toistamiseen. Tämän vuoden Roosa nauha -kampanja on kunnianosoitus sille rohkeudelle, mitä taistelu rintasyöpää vastaan vaatii. Tätä myös sillan valaiseminen symboloi, kertoo Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.

Silta vaihtaa väriä hämärän tullen noin iltakuudelta. Roosan sävyttämää siltaa on mahdollista ihastella aamuun asti. Tapahtumassa esiintyy sopraano Irina Tatti kitaristi Mihail Ionin säestämänä. Paikan päällä on mahdollista ostaa Roosa nauhoja sekä tukea syövän vastaista työtä rahalahjoituksin. Tilaisuudessa on paikalla myös Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen varainhankintakoordinaattori Kati Tilli, joka kertoo Roosa nauha -kampanjasta.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on, että yhä useampi rintasyöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa ja että jokainen voi saada tarvitsemansa tuen sairauden eri vaiheissa. Tällä hetkellä Suomessa elää 67 000 rintasyövän sairastanutta tai sitä sairastavaa naista. Yhä useampi paranee rintasyövästä, silti yli 800 naista menehtyy siihen vuosittain.

Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen sekä maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tämän vuoden roosan silkkinauhan ovat suunnitelleet Duudsonit.

Tänä syksynä keräys järjestetään 15. kerran Suomessa. Keräys kestää koko lokakuun. Lue lisää Roosa nauha -kampanjasta osoitteesta www.roosanauha.fi.

Turun Kirjastosilta valaistaan vaaleanpunaiseksi Roosa nauha -päivänä pe 13.10. n. klo 18. Ohjelmassa on musiikkia, lipaskeräystä ja Roosa nauha -myyntiä.

 


Mediatyöpaja syöpää sairastaneille nuorille

(3.10.2017)

Noin 10–16-vuotiaille syöpänuorille tarkoitettu mediatyöpaja kokoontuu Meri-Karinan pommisuojassa viitenä peräkkäisenä keskiviikkona kello 18–20, alkaen 25.10.

Mediatyöpajassa tutustutaan välineistöön, tehdään omaa videota tai muuta yhteisesti päätettävää sisältöä. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Tarkoituksena on saada nuoret yhteen viettämään mukavaa aikaa vertaisten kanssa. Paja on turvallinen infektioeristyksissä oleville. Luvassa rentoa menoa, pitsaa ja luovaa tekemistä.

Ohjaajana toimii Ville Havukainen, itsekin sairastanut aktiivinen nuori mies. Villen harrastuneisuus on vahvasti tekniikassa ja mediassa. Ville istuu ensimmäistä kautta Sylvan hallituksessa ja on aiemmin toiminut Sylvan nuorissa.

Ilmoittautuminen osoitteeseen sykero@lssy.fi. Ilmoittautuessa ilmoita nuoren nimen lisäksi seuraavat tiedot:

 • onko nuori infektioriskissä,
 • saako pajassa tuotettua materiaalia julkaista sosiaalisen median kanavissa sekä
 • onko nuorella omaa välineistöä, jota voi pajassa käyttää (esim. tabletti, läppäri, videokamera).

 


Naisten energiseltä teemalomalta hyvää oloa arkeen

(2.10.2017)

Hyvinvointiviikonlopussa on mukana mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu Mikko Ahti, joka johdattaa latinalaistanssien saloihin.

 

 

Meri-Karinassa järjestetään sopeutumisvalmennuskurssien ohella koko kehoa ja mieltä helliviä lomia. Marraskuussa hemmotellaan naisia Wellness Weekend for Ladies -viikonlopulla, joka tarjoaa rentoutusta sekä hauskaa ja luovaa liikuntaa moneen makuun.

Lauantai 18.11.

 • 8–9.30 aamupala, majoittuminen
 • 10–11.30 ”Voimatanssi” / Silja  Mc Namara
 • 12.00 lounas
 • 13.30 Mindful body / Mia Kuusisto
 • 15.00 välipala     
 • 16.00  Lavis-lavatanssijumppa / Riitta Lindroos
 • 17.30 päivällinen
 • 19–20 Nepalilainen äänimaljarentoutus / Teija Kemppainen

Sunnuntai 19.11.

 • 8–9.30 aamupala                                             
 • 10.00 Nia / Mia Kuusisto
 • 12.00 lounas
 • 13.00–14.30 Bailatino / Mikko Ahti

Hinta on 100 euroa henkilöltä, sisältäen ohjelman, ruokailut ja majoituksen. Mahdollista osallistua ainoastaan lauantain 18.11. ohjelmaan ruokailuineen hintaan 60 €/hlö. Sauna on lämpimänä molempina päivinä klo 8–15.

Mukaan voit hakea sähköisellä lomakkeella, perinteisellä hakemuslomakkeella tai soittamalla Meri-Karinan kurssitoimistoon numeroon 02 2657 610. Jos käytät paperilomaketta, tulosta, täytä ja palauta lomake Meri-Karinaan (Meri-Karinan hyvinvointikeskus/Kurssitoimisto, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku). Hakulomake on saatavilla myös Meri-Karinan kurssitoimistosta.

Lisätiedot ja -tiedustelut:

 


Syksyn LOKI luettavissa verkossa

(29.9.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tiedotuslehti on ilmestynyt ja luettavissa verkkoversiona. Yhdistyksen toimialueelle lehti jaetaan viimeistään viikon 40 aikana.

 

 

LOKI 2/2017 esittelee lounaissuomalaista syöpähoitoa ja -tutkimusta monelta kantilta. Mihin Tyks Syöpäkeskus tähtää? Mikä on potilaan hoitopolku? Mitä on verisyöpien hoito tänään?

Syksyn numero pureutuu myös ennaltaehkäisevään terveydenedistämistyöhön: NIKO-projekti lisää nuorten hyvinvointia, säännöllinen liikunta vähentää syöpäriskiä, myös pojat halutaan Suomessa HPV-rokoteohjelmaan.

Lisäksi lehdessä kysytään, miten vanhemmat jaksavat, kun oma pienokainen sairastuu vakavasti, ja miten omaiset huomioidaan läheisen kuoleman kynnyksellä.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen lehti täyttää tänä vuonna kunniakkaat 40 vuotta. Tule mukaan tekemään LOKI-merkintöjä!

» LOKI 2/2017. Tietoa ja tukea Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksestä
» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen julkaisut 

Anna palautetta:
Aleksi Rajamäki, päätoimittaja
aleksi.rajamaki@lssy.fi

 


Roosa nauha 2017 on kunnianosoitus naisten rohkeudelle

(28.9.2017)

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys muistuttaa niistä vaikeasti hoidettavista rintasyövistä, joiden hoidon kehittäminen tarvitsee merkittävää tutkimuspanostusta. Keräyksellä tuetaan syöpätutkimusta, jotta yhä useampi parantuisi sairaudestaan.

 

 

Duudsonit ovat mukana tukemassa keräystä, jonka teemana tänä vuonna on ”Rohkeudelle”. Hurjista tempuistaan tunnettu nelikko on suunnitellut vuoden 2017 roosan silkkinauhan.

– Naiset ovat näyttäneet meille, mitä on uskaltaa elää hetkessä omana itsenään. Mutta mikään, mitä olemme tehneet, ei vedä vertoja sille rohkeudelle, mitä taistelu rintasyöpää vastaan vaatii. Olemme saaneet naisilta elämän, ja nyt on aika antaa takaisin, Jukka, Jarppi, HP ja Jarno kertovat.

Roosa nauha -keräys haluaa myös muistuttaa tutkimuksen tuomista valtavista edistysaskelista. Yhä useampi paranee rintasyövästä tai elää sen kanssa yhä kauemmin. Silti yli 800 naista menehtyy rintasyöpään vuosittain.

Rintasyöpä on yleisin naisten syöpä. Vuonna 2014 siihen sairastui 5008 naista. Suurin osa heistä on yli 60-vuotiaita. Viiden vuoden kuluttua diagnoosista on elossa yli 90 prosenttia sairastuneista ja 10 vuoden kuluttua sairastumisesta edelleen 85 prosenttia.

 

Monia tapoja osallistua

Roosa nauha -keräys kestää koko lokakuun. Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 13.10., jolloin kuka tahansa voi järjestää tempauksen tai tapahtuman Roosa nauha -hengessä. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Turun kaupunki valaisevat silloin Aurajoen ylittävän Kirjastosillan vaaleanpunaiseksi. Silta vaihtaa väriä hämärän tullen noin iltakuudelta. Ohjelmassa on musiikkia, lipaskeräystä ja nauhamyyntiä.

Tutuin tapa osallistua Roosa nauha -keräykseen on ostaa kolmen euron Roosa nauha, esimerkiksi Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimipisteistä. Nauhoja myyvät myös Lindex, K-Citymarketit, K-Supermarketit, K-marketit, Neste K -liikenneasemat, S-marketit, Prismat, Alepat, Salet, Sokokset ja ABC-asemat.

Lisäksi keräykseen voi osallistua ostamalla yhteistyökumppaneiden kampanjatuotteita, tekemällä rahalahjoituksen netin kautta tai perustamalla verkkoon oman keräyspotin.

Viime syksynä syöpätutkijoille myönnettiin Roosa nauhan tuloksena 1 100 000 euroa apurahoja ja neuvontapalveluihin 400 000 euroa.

Lue lisää Roosa nauha -kampanjasta: www.roosanauha.fi

 


Mustat suomenhevoset tukevat Sykerö-perheiden toimintaa

– hyväntekeväisyyskalenteri nyt myynnissä!

(22.9.2017)

Suomenhevosen 110- ja Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi mustat suomenhevosoriit Knuutilan Veikko ja Lavilan Viljo haluavat tehdä hyvää lapsisyöpäpotilasperheiden hyväksi.

Tyylikästä vuoden 2018 hyväntekeväisyyskalenteria voi ostaa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksesta hintaan 15 euroa tai tilata osoitteesta mustatsuomenhevoset@gmail.com.

» Facebookissa: Mustat suomenhevoset tekevät hyvää

 

Kuvat: Esa Manninen

 


Nuorten leskien perhekurssilla suunnataan tulevaan

(21.8.2017, päivitetty 22.9.2017)

Puolison menettäminen on kova paikka missä elämänvaiheessa hyvänsä. Erityisen raskasta leskeksi jääminen on silloin, kun lapset ovat alaikäisiä ja yhteinen elämä vasta alussa tai vielä hyvinkin kesken.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa nuorten leskien perhekurssin 20.–22.10.2017. ”Surusta tie eteenpäin” -viikonloppu on tarkoitettu perheille, joissa toinen vanhempi on menehtynyt syöpään. Kurssin rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Nuorten leskien kurssille on oma hakemuslomakkeensa, jonka saa ladattua Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssitoiminnan nettisivulta (sivun lopun kohdasta ”Lisätietoja kursseista”) tai ottamalla yhteyttä Meri-Karinan kurssi- ja neuvontapalveluihin: 02 2657 610, kurssi@lssy.fi

Hakuaika Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen järjestämille sopeutumisvalmennuskursseille päättyy kuukautta ennen kurssin alkua, mutta mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysyä tämän jälkeenkin.

 

 

 

 

 

 

 


Meri-Karinan virkistyslomat huokuvat hyvää oloa

(6.9.2017, päivitetty 21.9.2017)

Turun Hirvensalossa sijaitseva Meri-Karinan hyvinvointikeskus tarjoaa mieltä ja kehoa virkistäviä lomia.

Kuva: Pasi Leino

Syksyn virkistysloma pidetään 2.–6.10.2017. Lomaohjelma sisältää muun muassa ohjattua liikuntaa, luovaa toimintaa, kuntosalin ja allasosaston käyttömahdollisuuden sekä rentouttavaa yhdessäoloa. Majoittuminen yhden hengen huoneessa kustantaa 265 euroa ja kahden hengen huoneessa 225 euroa/henkilö. Virkistysloman hintaan sisältyy monipuolinen ohjelma, ruokailut ja majoitus.

Meri-Karinan tarjoaa myös naisille suunnattuja Wellness Weekend for ladies -hemmottelulomia. Syksyn hyvinvointiviikonloppu on 18.–19.11.2017, ja sen hinta on 100 €/hlö (sis. majoituksen, liikunnallisen ja rentouttavan ohjelman sekä ruokailut). Mahdollista myös osallistua ainoastaan lauantain ohjelmaan hintaan 60 €/hlö (sis. ohjelman ja ruokailut).

Sekä virkistyslomalle että hyvinvointiviikonlopulle voi hakea sähköisellä lomakkeella, perinteisellä hakemuslomakkeella tai soittamalla Meri-Karinan kurssitoimistoon numeroon 02 2657 610. Jos käytät paperilomaketta, tulosta, täytä ja palauta lomake Meri-Karinaan (Meri-Karinan hyvinvointikeskus/Kurssitoimisto, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku). Hakulomake on saatavilla myös Meri-Karinan kurssitoimistosta.

Lisätiedot ja -tiedustelut:

 


Nettiparkki yhdistää tietokoneet ja ikäihmiset Uudessakaupungissa

(18.9.2017)

SPR Uudenkaupungin osasto on alkanut järjestää Ystävän Tuvalla maksutonta nettiparkkitoimintaa. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Uudenkaupungin paikallisosasto toimii samoissa tiloissa, osoitteessa Alinenkatu 26, aivan Uudenkaupungin keskustassa.

Nettiparkin pääasiallinen tavoite on tarjota alueen senioriväestölle tietokoneen ja nettikäytön perusopastusta. Syyskauden aikana tietokoneen saloihin voi tutustua opastetusti Ystävän Tuvalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–14. Opastajina paikalla on muutamia alueen nuoria.

Nettiparkkiin voi vapaasti tulla oman aikataulunsa mukaan. Aiempaa kokemusta tietokoneen käytöstä ei tarvitse olla. Nettiparkilla on kävijöiden vapaassa käytössä pari kannettavaa tietokonetta, jotka osasto on saanut kaupungilta lainaksi toimintaa varten. Suositeltavampaa on tulla oman koneen kanssa, koska se on käyttäjälleen jo jonkin verran tuttu.

Syksyn aikana kutsutaan kuukausittain paikalle asiantuntijoita luennoimaan tietokoneeseen ja sen käyttöön liittyvistä asioista. Luentosarjan aloittaa Hanna Vännin luento ”Tietokoneen ihmeellinen maailma” keskiviikkona 20.9. klo 10.

Ystävän Tuvalla toimii myös Terveyspiste, viikoittain tiistaisin klo 10–12. Silloin voi käydä mittauttamassa muun muassa verenpaineen. Paikalla on joko SPR:n tai LSSY:n Uudenkaupungin paikallisosaston vapaaehtoinen.

 


Muista surussa adressilla

(7.9.2017, päivitetty 15.9.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen uniikit adressit ovat nyt myynnissä. Adressi on arvokas ja kaunis tapa muistaa edesmennyttä ja ottaa osaa hänen läheisensä suruun.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen adresseja voi ostaa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksesta (Seiskarinkatu 35, Turku) sekä jäsentoimistosta (Itäinen Pitkäkatu 30, Turku). Hinta yhdistyksen jäsenille 10 €, muille 12 €/kpl. Lisäksi myynnissä on jouluisia enkelikortteja hintaan 1,50 €/kpl.

Adressien tuotto suunnataan syöpäpotilastoiminnan hyväksi. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaa voit tukea myös liittymällä jäseneksi. Tiedustelut: 02 2657 913, matkari@lssy.fi 

***

Adresseissa tekstit ovat seuraavat:

Kun täytyy / sukeltaa suruun / mereen ikävän / antaa aaltojen tulla / rajuilman raivoavan / syvälle sydämeen sattuu / rakkaus rakkaaseen / suru hiljaa joskus laantuu / tyyntyy kuohut sen / tilalle saapuu / muistot kauniit / rauha sydämeen

Muistolause sisälehdellä: ”Muistoa kunnioittaen ja suruun osaa ottaen”

 


Virettä syksyyn liikkuvuusharjoittelusta ja lavatanssijumpasta

(11.9.2017)

 

 

Fascial-kehonhuoltotunnit ovat alkaneet. Tunnit pidetään Meri-Karinan liikuntasalissa tiistaisin klo 16 (10.10. ja 12.12. ei tunteja). Hinta on 6,50 euroa/kerta. Meri-Karinan infosta saa maksua vastaan liikuntakortin, joka annetaan ohjaajalle tunnin alussa. Ohjaajana toimii Hanna Heinonen.

Fascial on liikkuvuuden ja liikkeen hallinnan harjoittelua. Aktiivisen ja toiminnallisen liikkuvuusharjoittelun tavoitteena on kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi. Hengityksellä on tärkeä rooli harjoittelussa, ja yhdistämme sen osaksi liikkeitä. Varaa mukaan lämpimät ja joustavat vaatteet sekä vesipullo. Jos sinulla on haasteita lattiatason liikkeissä, voit tehdä liikkeet myös tuolilla istuen.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Turun Seudun paikallisosasto järjestää 16.10. alkaen kuuden kerran Lavis-lavatanssijumpan koejakson maanantaisin klo 17 Meri-Karinan Airisto 2 -salissa. Lavis on uusi hauska ja helppo liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavis-tunti maksaa kolme euroa kerralta. Ohjaajana toimii Riitta Lindroos. Lisätiedot numerosta 050 596 0470.

Turun paikallisosaston järjestämä tuolijooga jatkuu kesätauon jälkeen Meri-Karinassa torstaisin klo 10.10–11. Ohjaajana joogaopettaja Eva Suominen. Hinta 20 euroa / 10 kertaa. Tiedustelut numerosta 040 530 9942 (Soile Tammero) tai sähköpostilla turku@lssy.fi

 


Onko läheisesi sairastunut syöpään ja kaipaat keskusteluapua?

(11.9.2017)

Jos läheisesi on sairastunut syöpään, voit saada vertaistukea ammattilaisten ohjaamissa ryhmissä. Läheisten ryhmä on suunnattu perheille, joissa toinen vanhemmista on sairastunut ja joissa on alaikäisiä lapsia.

 

 

Vertaistukiryhmä kokoontuu kuutena peräkkäisenä keskiviikkona alkaen 25.10.2017 klo 17–19. Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Lounais-Suomen Mielenterveysseuran kanssa ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tuella.

Ryhmään haetaan Syöpäjärjestöjen kurssihakemuksella. Hakemuslomakkeita on saatavana myös Meri-Karinan kurssitoimistosta. Lähetä hakemuksesi Meri-Karinaan, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku. Otamme hakijoihin puhelimitse yhteyttä, jolloin sovitaan tarkemmin käytännön asioista.

Lisätietoja antaa erikoissairaanhoitaja Tiina Hvitfelt, 02 2657 649, tiina.hvitfelt@lssy.fi

 


Kurssi syövän sairastaneille keliaakikoille 3.–6.4.2018

(11.9.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Keliakialiiton yhteistyökurssilla käsitellään keliakian hoitoa syövän sairastaneilla keliaakikoilla.  

Sopeutumisvalmennuskurssi syövän sairastaneille keliaakikoille pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku) 3.–6.4.2018. Kurssia rahoittaa STEA, joten osallistuminen on maksutonta ilman omavastuuosuutta. Kurssille valitaan 20 osallistujaa.

Kurssilla saa tietoa syövästä toipumisesta ja keliakiasta sekä mm. lisätään gluteenittomien tuotteiden tuntemusta ja harjaannutaan gluteenittomassa leivonnassa. Kurssilla myös lisätään voimavaroja syövästä toipumisessa ja elinikäisen sairauden kanssa elämisessä sekä jaetaan kokemuksia toisten syövän sairastaneiden keliaakikkojen kanssa.

Sopeutumisvalmennuskurssille haetaan täyttämällä ja lähettämällä sähköinen hakemus 28.2.2018 mennessä. Hakemuksen voi halutessaan myös tulostaa ja lähettää kirjepostilla Keliakialiittoon osoitteella Keliakialiitto/Kurssit, Hammareninkatu 7, 33100 Tampere.

» Katso tarkemmat ehdot ja hakuohjeet
» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssitoiminta 

 


”Kirjeitä kuolemalle” on sooloesitys sairastamisesta ja kuolemanpelosta

(9.9.2017)

Ajatuksia ja tunteita herättävä ”Kirjeitä kuolemalle” -teatteriteos saa ensi-iltansa sunnuntaina 1.10. klo 14 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Myöhemmin syksyllä järjestetään kaksi hyväntekeväisyysnäytöstä, joiden lipputulot ohjataan lyhentämättömänä lapsisyöpäpotilasperheiden toimintaan.

”Kirjeitä kuolemalle” on teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Keskihannun sooloteatteriesitys, joka kertoo sairastamisesta ja kuolemanpelosta. Keskihannu on Meri-Karinan kummitaiteilija ja työskentelee muun muassa Tyksin sairaalaklovnina.

Infektioriskitön päivänäytös on varattu Sykerö- ja Syöpykkä-perheille ja heidän läheisilleen. Esityksen jälkeen on mahdollisuus keskusteluun ja tuntemusten purkuun. Paikalla on lastenhoitajia, jotka huolehtivat pienimmistä lapsista. Hoitajat ovat tuttuja kesän sopeutumisvalmennuskursseilta.

Ennen esitystä klo 13 alkaen on tarjolla purtavaa Meri-Karinan Airisto-salissa. Ilmoitathan tulostasi to 28.9. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi.

 

Kirjeitä kuolemalle

Vaikeneminen ja epätietoisuus ruokkivat lapsen pelkoja. Vaikean aiheen käsittely lempeästi läsnä olevan aikuisen kanssa tuo turvaa. Juuri tähän ”Kirjeitä kuolemalle” pyrkii: ettei yksikään pienistä potilaista joutuisi tuntemaan olevansa asian kanssa yksin.

”Kirjeitä kuolemalle” on laaja projekti, joka vie tekijänsä vierailemaan ja tekemään työtä vapaaehtoisena sekä potilasjärjestöissä että saattohoitokodeissa. Produktiossa nähdään ja kuullaan Jussi Virkkumaan toteuttamia tausta-animaatioita ja säveltäjä Kari Mäkirannan musiikkimaailmaa. Keskihannun ohjaaja-käsikirjoittajaparina toimii Reetta Vehkalahti.

Teos on tarkoitus viedä esimerkiksi pitkäaikaissairaiden lasten perheiden läheisryhmille tai koululuokkaan, jonka yksi oppilas on hiljattain kuollut. Esitys ja siihen olennaisena osana kuuluvat työpajat ovat apuvälineitä opettajille ja eri harrasteryhmien ohjaajille.

» Kirjeitä kuolemalle netissä
» Kirjeitä kuolemalle Facebookissa

 

Käpy on 10-vuotias tyttö, joka kirjoittaa kirjeitä keksimälleen Kuolema-hahmolle. Käpy on Kati Keskihannun mummon pikku-Katille antama lempinimi. Esityksen roolihahmo on kuitenkin fiktiivinen.

 


Syöpälapsiperheet vierailevat rajavartiolaitoksen Turun tukikohdassa

(9.9.2017)

Sykeröläiset ja syöpykät pääsevät tutustumaan rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteriin lauantaina 23.9. klo 14. Rajavartiolaitoksen Turun tukikohta sijaitsee osoitteessa Kerosiinitie 21, Turun lentokentän välittömässä läheisyydessä.

Ennen helikopteriin tutustumista katsomme lyhyehkön esitelmän rajavartiolaitoksen toiminnasta videoin ja kuvin rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Tukikohdassa on töissä päivystysmiehistö, ja mahdollisuuksien mukaan saamme eri ammattiryhmien edustajia vierailulle kertomaan työstään. Tukikohdassa saa ottaa valokuvia ja videoita.

Ilmoittautuminen osoitteeseen sykero@lssy.fi ke 20.9. mennessä. Vierailun maksimihenkilömäärä on 30.

 


Kiinnostaisiko vapaaehtoistoiminta Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä?

(7.9.2017)

Perinteiset vapaaehtoistoiminnan messut pidetään kauppakeskus Hansakorttelin Hansatorilla torstaina 14.9. klo 11–17. Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana kertomassa toiminnastaan.

 

Kuva: Valikko

 

Messupäivänä on luvassa yhdistysesittelyjen ohella mm. tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä mahdollisuus osallistua arvontaan. Ohjelmaa on tasatunnein.

Messut järjestää Turun seudun Valikko, joka toimii tiedotus-, kehittämis- ja yhteistyön kannustusfoorumina eri vapaaehtoistyötä tarjoavien tahojen työntekijöille.

Tule kuulemaan, mitä on vapaaehtoistoimijan työ Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä!

 


Aiheuttaako luomi huolta? Luomihuolipäivä Uudessakaupungissa 28.9.

(7.9.2017)

Neuvontahoitajan vastaanotolle on mahdollista tulla näyttämään epäilyttäviä ihomuutoksia.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää luomihuolipäivän Tyks Vakka-Suomen sairaalan tiloissa (Terveystie 2, Uusikaupunki) torstaina 28.9.

Perimme luomien tarkastuksesta 20 euron maksun. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenille tarkastus on maksuton. Varaa aika henkilökohtaiseen luomitarkastukseen numerosta 02 2657 927 (ma-pe klo 9–11). Tarkastusajat ovat täyttyneet. Peruutuspaikkoja on mahdollista kysellä.

» Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontapalvelut

 


Timo Teiden taidenäyttely johdattaa kosmisiin sfääreihin

(7.9.2017)

Taidenäyttely ”Hetkiä, värissä ja avaruudessa” on esillä marraskuun loppuun.

 

 

Meri-Karinan kongressikäytävällä ja Heikin Pihalla on avautunut näyttely, joka esittelee taidemaalari Timo Teiden teoksia. Teide on tullut tunnetuksi erityisesti avaruusaiheisista ja värikylläisistä maalauksistaan. Maalaamisen lisäksi Teide kirjoittaa, säveltää, valokuvaa ja luennoi ahkerasti.

Näyttely on avoinna 30.11.2017 asti: arkisin klo 8–20 ja viikonloppuisin klo 8–16. Vapaa pääsy.

Meri-Karinan hyvinvointikeskus
Seiskarinkatu 35, Turku
02 2657 666
www.merikarina.fi

 


Suolistosyöpäpotilas, tule mukaan syksyn vertaistukitapaamisiin

(25.7.2017, päivitetty 6.9.2017)

Suomen Suolistosyöpäyhdistys Colores tarjoaa vertaistukea yhteistyössä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa. 

Syksyn ryhmätapaamiset pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa torstaisin klo 17–19: 14.9., 12.10., 16.11. ja 14.12.2017. Maksuttomiin vertaistukiryhmiin ovat tervetulleita kaikki suolistosyöpäpotilaat ja heidän läheisensä.

Vertaistapaamisissa keskustellaan avoimesti suolistosyövästä – ottamatta kantaa esim. hoitoihin, lääkkeisiin tai hoitohenkilökuntaan. Tilaisuuksia vetää Coloresin vertaistukikoulutuksen saanut vapaaehtoistyöntekijä. Edellytämme kaikilta osallistujilta hienotunteisuutta. Tapaamisissa on tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Ilmoittautumista ei tarvita.

 

Avoin yleisöluento suolistosyövästä 18.10.

Tervetuloa lokakuussa kuulemaan ja keskustelemaan suolistosyöpään liittyvistä aiheista Tyksin T-sairaalaan (Risto Lahesmaa -sali, Hämeentie 11, Turku). Tilaisuus pidetään keskiviikkona 18.10. klo 17–18.30. Vapaa pääsy, ilmoittautumista ei tarvita. Luento toteutetaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Coloresin yhteistyönä. 

Ohjelma:

 • Tilaisuuden avaus, järjestäjät
 • klo 17–18 Suolistosyövän kirurginen hoito
  Arto Rantala, dosentti, kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
 • klo 18–18.30 Kysymyksiä
 • Tilaisuuden päätös

 

Lue lisää:

 


Miten vastata parhaiten potilaan tarpeisiin?

 – maksuton syöpäkeskusseminaari Logomossa 28.9.2017  

(4.9.2017)

Kansallinen syöpäkeskus symposium II -seminaari on suunnattu syöpää sairastaville ja heidän läheisilleen sekä heitä kohtaaville ammattihenkilöille.

Tilaisuus pidetään Turun Logomossa (Köydenpunojankatu 14, MOVE-salit) torstaina 28.9. klo 9–16. Seminaarin teemana on Syöpäkeskuksen toiminta alkaa – Miten vastata parhaiten potilaan tarpeisiin? Tutustu tarkempaan koulutusohjelmaan ja ilmoittaudu torstaihin 7.9. mennessä. Seminaari sekä ohjelmaan sisältyvät tarjoilut ovat osallistujille maksuttomia.

Seminaarin järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö, Läntinen syöpäkeskus, Suomen Syöpäpotilaat, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, Satakunnan Syöpäyhdistys ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys. Tilaisuuden juontavat Suomen Syöpäpotilaiden toiminnanjohtaja Minna Anttonen ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Ville Viitanen.

 


Vietä erilainen joulujuhla merellä Baltic Princess -laivalla

(4.9.2017)

Matkatoimisto Matkari tarjoaa mahdollisuuden lähteä mukaan jouluristeilylle Riikaan 24.–26. joulukuuta. Risteilyllä nautitaan herkullisen joulupöydän antimista ja mukavasta yhdessäolosta sekä monipuolisesta jouluohjelmasta. Joulupäivän saa viettää Riian kaupungin joulutunnelmissa ja käydä joulutorilla.

 

Kuva: Tallink Silja Oy

 

Risteilyohjelmassa mukana myös mm. joulupukki sekä mahdollisuus joulusaunan löylyihin. Esiintyjinä mm. Tangokuningas 2017 Teijo Lindström & Tanssiorkesteri Kaiho, trubaduuri Vaakku ja Houseband.

 
Matkaohjelma

Sunnuntai 24.12.
Laiva lähtee Silja Tallinkin Turun terminaalista klo 14.00. Yöpyminen laivalla A-luokan ikkunallisissa hyteissä (2–4 hengen). Päivällinen noutopöydästä, jossa kattaus klo 18.00. Jouluohjelmaa laivalla.

Maanantai 25.12.
Brunssi laivalla ja saapuminen Riikaan klo 12.00. Kuljetus terminaalista keskustaan ja takaisin laivalle. Laiva lähtee Riiasta klo 17.00, päivällinen klo 18.00 noutopöydästä. Jouluohjelmaa laivalla. Yöpyminen menomatkan hytissä.

Tiistai 26.12.
Brunssi laivalla, ja saapuminen takaisin Turkuun klo 15.00.

 
Matkan hinta

Club One kortilla (max. 1 hytti/kortti)

 • 2-hengen hytissä 320 €/hlö
 • 1-hengen hytissä 505 €/hlö

Ilman korttia hinnat: 382 € 2-hengen hytissä ja 628 € 1-hengen hytissä.

Club One -kortin voi tilata Tallink Siljan nettisivuilta www.tallinksilja.fi/liity-jaseneksi
tai Siljan Turun toimistosta Aurakatu 5, Turku.  

Hintaan sisältyy:

 • risteily valitussa hyttiluokassa
 • 2 x illallinen
 • jouluglögi
 • 2 x aamiaisbrunssi
 • bussikuljetus laivalta Riian keskustaan ja takaisin

Lisämaksusta:

– Kiertoajelu Riiassa 34 €/hlö (2,5 tuntia). Bussit kaupunkikierrokselle lähtevät laivan saavuttua satamaan klo 12.00. Osa kierroksesta tehdään bussilla ja osa kävellen Vanhassa kaupungissa. Kierrokseen sisältyy käynti kahvilassa, jossa nautitaan kahvia ja Riika balsamia. Kierros päättyy satamaan.
– Muut kuin ohjelmassa mainitut ruokailut.

 
Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Matkari Oy
02 2657 913, matkari@lssy.fi

Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi tai virallinen EU-henkilökortti. Kannattaa tarkistaa voimassa oleva matkavakuutus, johon sisältyy myös matkatavarat sekä riittävä perusturvavakuutus oman, lähiomaisen tai matkatoverin vakavan sairastumisen varalta.

Syntymäaika ja mahdollinen Silja Club One kanta-asiakaskorttinumero ilmoitettava varauksen yhteydessä sekä osallistuminen kaupunkikierrokseen.

 


Meri-Karina kutsuu jälleen iloiseen perhetapahtumaan

(29.6.2017, päivitetty 30.8.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Sykerö-kerho järjestävät kaikille avoimet ”Elä täysillä” -perhefestarit Meri-Karinassa perjantaina 1.9. klo 17–20. Viime vuonna festarit saavuttivat runsaan kävijämäärän ja toivat hymyn lasten ja lapsenmielisten huulille. Tapahtuma on osa Hirvensalopäivien ohjelmaa. 

 

 

Meri-Karinan hyvinvointikeskus täyttyy vauhdikkaasta ohjelmasta, luvassa on mm. musiikki- ja tanssiesityksiä, pihapelejä, sirkustaidetta ja grilliherkkuja. Paikalle hurauttaa Turun kaupungin Nuokkaribiili, joka tuo mukanaan suositun sumopainimaton ja uutuutena kuplafutiksen. Festareiden kauneuspisteeltä on mahdollisuus saada pikakampauksia ja -lakkauksia, myös kasvomaalaus on varma hitti!

Musiikista vastaavat turkulaisräppäri Kodols, jo viime vuonna festariyleisöä viihdyttänyt AvAciA DUO, Ponnahdus Pinnalle -kisan voittanut laulutrio Three Voices sekä Kelly Draffan, joka on tuttu The Voice Kids sekä Talent Suomi -ohjelmista. Tapahtuma tarjoaa etenkin nuorille bändeille ja muusikonaluille tilaisuuden saada esiintymiskokemusta.

Lavatapahtumien ohella on mm. keppihevostelua, poniajelua ja discomeininkiä. Meri-Karinan piha-alueella pääsee tutustumaan pieneläintilaan, jossa tulijaa tervehtivät Hilma-lammas, kanat ja poni. Festarihumussa ovat ilahduttamassa myös Viking Linen Ville Viking sekä Sylva ry:n Tapiiri. Tapahtuman avaa Samba Cariocan lapsiryhmä tarttuvilla lattarirytmeillään. Festarit juontaa Kirsi Siira.

» Tapahtumasivu www.lssy.fi/elataysilla päivittyy ohjelman tarkentuessa. Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Sosiaalisesta mediasta löydät meidät nimellä Lounaissuomalaiset Syöpäjärjestöt. Festereiden viralliset hashtagit ovat #elätäysillä ja #lssyrokkaa – ota some haltuun ja tule mukaan!

» Perhefestarit Facebookissa
» Lataa tapahtumajuliste

 


Miten selvitä arjessa syöpähoitojen keskellä?

(24.7.2017, päivitetty 29.8.2017)

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestävät ensitietopäiviä, joista saat ajankohtaista tietoa sairastumisen aiheuttamassa muuttuneessa elämäntilanteessa.

 

 

Syksyn ensitietopäivät pidetään Tyksin T-sairaalassa (Risto Lahesmaa -sali, Hämeentie 11, Turku) keskiviikkona 30.8. klo 12–16 ja keskiviikkona 29.11. klo 12–16.

Ensitietopäivät on tarkoitettu hiljattain sairastuneille ja syöpähoitojen alkuvaiheessa oleville aikuisille potilaille läheisineen. Tilaisuudet ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

» Tutustu syksyn ensitietopäivien ohjelmaan (muutokset mahdollisia)

Lisätietoja antaa Tyksin kuntoutusohjaaja Minna Mikola (02 313 7295, minna.mikola@tyks.fi).

 


Hirvensalopäivät juhlistavat satavuotiasta Suomea

(14.8.2017, päivitetty 28.8.2017)

Hirvensalopäiviä vietetään 1.–10. syyskuuta. Reilun viikon aikana Turun Hirvensalossa toimivat yhdistykset, yritykset, yhteisöt sekä muut yhteistyökumppanit järjestävät kaikille avoimia tapahtumia eri puolilla saarta. Tänä vuonna teemana on Suomi 100 vuotta.

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on mukana viikon ohjelmatarjonnassa seuraavasti:

 • pe 1.9. klo 17–20 Elä täysillä -perhefestarit Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35). Vauhdikasta ohjelmaa, pihapelejä, musiikki- ja tanssiesityksiä, pomppulinna, sirkustaidetta, grilliherkkuja. Vapaa pääsy. Ruokaliput ennakkoon Meri-Karinan infosta (Seiskarinkatu 35, 02 2657 666) tai ovelta. Tule viettämään koko perheen aktiviteettipäivää!
 • ti 5.9. klo 9–15.30 Luomihuolipäivä hirvensalolaisille Meri-Karinassa. Ajanvaraus maksuttomaan luomitarkastukseen numerosta 02 2657 927 (ma-pe klo 9–11). Paikat ovat täyttyneet suuren kysynnän vuoksi. Kiitos mielenkiinnosta!
 • su 10.9. klo 11–14 Päätöspäivän maittava lounas Meri-Karinassa Hirvensalopäivä-hintaan: aikuiset 11 €, lapset 6 €. Kuljetusmahdollisuus lounaalle perinteisestä jumalanpalveluksesta, joka pidetään Hirvensalon kirkossa (Honkaistentie 85) klo 9.45 alkaen: varaa paikkasi 2.9. mennessä numerosta 0400 768 798 (Sakari Itähaarla).

Hirvensalopäivien valmisteluista vastaa Hirvensalopäivien toimikunta, ja ne järjestetään jo 33. kerran. Hirvensalopäivät ovat osa kaupunginosaviikkoja.

» Tutustu koko viikon ohjelmaan ja lähde mukaan!

 


Eschner-säätiö tukee alueellista terveydenedistämistyötä

(25.8.2017)

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet -säätiö on myöntänyt 130 000 euroa Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ennaltaehkäisevään syöpätyöhön sekä tukitoimintaan. Lahjoitusvaroilla rahoitetaan muun muassa keväällä käynnistynyttä NIKO-projektia, joka pyrkii edistämään nuorten terveellisiä elämäntapoja ja vähentämään nikotiinituotteiden käyttöä.

 

Tyytyväisinä yhteistyöhön. Eschner-säätiön hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt, NIKO-projektin projektipäällikkö Minna Salakari, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Risto Korpela ja Eschner-säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson.

 

Turkulainen Eschner-säätiö on Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita ja ollut mukana rahoittamassa syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen suunnattuja tukimuotoja. Säätiö on aiemmin kohdistanut lahjoitusvarojaan muun muassa neuvontapalveluiden sekä sopeutumisvalmennuskurssi- ja vertaistukitoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

– Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saa omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta ja tukea sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa. Eschnerin taloudellinen tuki yhdistyksellemme on ensiarvoisen tärkeää ja mahdollistaa toimintamme kehittämisen kaksikielisenä alueellisena syöpäyhdistyksenä, iloitsee Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Risto Korpela.    

Jatkossa Lounais-Suomen Syöpäyhdistys voi tarjota entistä enemmän osaamistaan myös terveydenedistämisessä, kun osa nyt myönnetystä lahjoitussummasta suunnataan yhdistyksen luotsaamaan NIKO-projektiin. Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen yhtenä uutena toimintamuotona on löytää perinteisen valistuksen ja terveyskasvatuksen sijaan innovatiivisia keinoja suojata nuoria haitallisilta, syöpää aiheuttavilta aineilta, kuten nikotiinilta.

– Syövänvastainen työ on aina ajankohtainen ja tärkeä asia. Olemme tukeneet taloudellisesti muun muassa sairaaloita, vanhus- ja hoitokoteja sekä ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa Turussa ja sen lähialueella, sanoo Eschner-säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson.

Maaliskuussa alkanut NIKO-projekti on kaksivuotinen ja suuntautuu tämän lisärahoituksen turvin entistä tehokkaammin koko Varsinais-Suomen alueelle. Syynä projektin käynnistämiselle on huoli nuorten ja nuorten aikuisten nikotiinituotteiden lisääntyneestä käytöstä.

– Yhä nuoremmat altistuvat terveyshaitoille tupakkatuotteiden käytön myötä joko aktiivisina tai passiivisina käyttäjinä. Projektissa toimintaa järjestetään nuorille ja heidän vanhemmilleen sekä lähiaikuisille, kuten opettajille ja valmentajille, kertoo projektipäällikkö Minna Salakari.

Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet, Eschnerin vapaasairaalasäätiö, perustettiin alun perin vapaan sairaalan rakentamiseksi Turkuun. Eschner-säätiö syntyi varojen hoitajaksi ja sairaalahankkeen toteuttamiseksi vuonna 1919.

Kohta sata vuotta täyttävä Eschner-säätiö on rahoittanut muun muassa vuosina 1961–2007 toimineen, alun perin Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen sädehoitoyksiköksi rakennetun Turun Radiumkodin rakentamista sekä Turunmaan sairaalan laajennushankkeita.

 


Joulumyyjäisten paikkavarauksia otetaan vastaan

(21.8.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää Suomen suurimmat joulumyyjäiset Turun Messukeskuksessa lauantaina 9.12. klo 11–16.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen perinteiset joulumyyjäiset keräävät vuosittain tuhansia kävijöitä.

Varaa myyntipaikkasi soittamalla numeroon 044 055 1571 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kati.tilli@lssy.fi. Yhteydenotot maanantaista torstaihin klo 9–15.

Joulumyyjäiset järjestetään nyt jo 27. kertaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Myyjille pysäköinti on maksutonta.

» Lue lisää tapahtumasta
» Myyjäiset Facebookissa

 


Molskis! Sykerön uintivuorot alkavat

(21.8.2017)

Syksyn ensimmäinen Sykerö-uinti on sunnuntaina 3.9. klo 11–14 Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa (Seiskarinkatu 35, Turku). Uinteja on joka toinen sunnuntai 10.12. saakka. Joinakin uintipäivinä on Sykerön toimintapäivä osittain samaan aikaan.

 

 

Syksyllä alkaa myös uimaopetus, jonka opettajana toimii aiemmista kerroista tuttu Linda Saari. Uimaopetukset ovat aina klo 11–12, yhteensä kuusi kertaa syksyn aikana. Jos et osallistu uimaopetukseen, niin tulethan niinä päivinä uimaan vasta klo 12, jotta opetus ei häiriinny. Uimaopetukseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

 • 3.9. uinti klo 11–14
 • 17.9. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 1.10. uinti klo 11–14
 • 15.10. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 29.10. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 12.11. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12 (isänpäivä)
 • 26.11. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12
 • 10.12. uinti klo 11–14 sekä uimaopetus klo 11–12

Uinnit sopivat infektioriskissä oleville lapsille, mutta varmistathan silti luvan lääkäriltä. Uinteihin voivat osallistua myös infektioriskin ohittaneet perheet. Kaverit jätetään kotiin. Uinteihin osallistutaan vain täysin terveinä.

Pidäthän huolta, että uimalelut korjataan pois ja roskat viedään roskikseen. Uintipäivinä leikkihuoneet ovat vapaassa käytössä.

Lisätiedot:
Päivi Lehtinen, 040 566 6667

 


Matkari tarjoaa loppuvuonna mieleenpainuvia teatteri- ja oopperakokemuksia

(17.8.2017)

Matkatoimisto Matkari Oy on räätälöinyt mukavia matkauutuuksia loka-joulukuulle. Matkailijan valittavana on Seela Sellan valloittava juhlamonologi Tampereen Työväen Teatterissa sekä oopperaelämys ”La Traviata” Suomen Kansallisoopperassa.

 

Karvapuvussaan Seela Sella on täydellinen viiden tähden viihdyttäjä.

”Pieni Eläin” on Seela Sellan 80-vuotisjuhlamonologi, jossa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin. Monologin on ohjannut Kari Paukkunen ja käsikirjoitus on Leena Tammisen kynästä. Tampereen Työväen Teatteriin suunnataan keskiviikkona 25.10. Ennen näytöstä ruokaillaan Kellariteatterin ravintolassa.

Matkari tarjoaa juhlavan oopperaelämyksen Verdin kuolemattomien sävelten sekä 1800-luvulle sijoittuvan lavastuksen äärellä uudenvuodenaattona 31.12. Suomen Kansallisoopperassa. ”La Traviata” on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista, se kantaesitettiin jo vuonna 1853. Kolminäytöksisen oopperan on säveltänyt Giuseppe Verdi. Romanttinen tarina nuoresta rakkaudesta sairauden varjossa on Kansallisoopperassa esitetyistä Verdin oopperoista suosituin. Lähde kanssamme vastaanottamaan uusi vuosi juhlallisin menoin!

Huomaathan, että osallistujan ei tarvitse olla Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen tai potilas, mutta matkan hinta on edullisempi jäsenille. Matkaajilla on oman matkanjohtajan palvelut käytössä koko reissun ajan.

» Tutustu tarkempiin ohjelma- ja hintatietoihin ja ilmoittaudu mukaan

Lisätiedot ja varaukset:
Matkari Oy
Itäinen Pitkäkatu 30, Turku
02 2657 913
matkari@lssy.fi
Avoinna: ma-pe klo 9–16.30

 


Wäinö Aaltosen museo kutsuu sykeröläiset supersuosittuun nykytaiteen näyttelyyn

(15.8.2017)

Sykerö-perheet pääsevät tutustumaan Jacob Hashimoton leijamaiseen näyttelyyn maanantaina 28.8. klo 17 alkaen.

Kuva: WAM

Yhdysvaltalaisen Jacob Hashimoton Giants and Uncertain Atmospheres -näyttelyn on kesän aikana nähnyt jo yli 25 000 kävijää. Elämyksellinen näyttely on ollut etenkin lapsiperheiden suosiossa. Valokuvat ilmavan keveistä, mm. tuhansista pienistä leijoista koostuvista teoksista ovat levinneet tehokkaasti sosiaalisessa mediassa.

Museo on maanantaisin suljettu, mutta avaa ovensa Sykerö-perheille 28.8. klo 17–19. Ohjelmassa on opastettuja koko perheen kierroksia Hashimoton näyttelyyn sekä paperikollaasi-työpaja. Opastukset alkavat klo 17.15 ja 17.45 ja kestävät noin puoli tuntia. Kierroksen jälkeen on mahdollisuus osallistua työpajaan museon aulassa.

Ennakkoilmoittautuminen 22.8. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Ilmoitathan samalla, kummalle opastukselle perhe ensisijaisesti osallistuu.

Lisätiedot:
Kirsti, p. 045 630 1104

 


Kelan vuoden 2018 sopeutumisvalmennuskurssit julkaistu

(11.8.2017)

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssiesite on päivitetty Kelan ensi vuoden kurssitiedoilla.

 

 

Sopeutumisvalmennuskurssien tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumistaan. Kurssien tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Kaikki sopeutumisvalmennuskurssimme on esitelty kurssiesitteessä. Hae rohkeasti mukaan!

 

KELAN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSIT 2018

Eturauhassyöpäpotilaat ja heidän läheiset

Parikurssi, KELA nro 68863, 26.2.–2.3.2018     
Parikurssi, KELA nro 68864, 4.–8.6.2018     
Parikurssi, KELA nro 68865, 24.–28.9.2018                       

Hematologiset ja kantasoluhoidetut syöpäpotilaat ja läheiset

Parikurssi, KELA nro 68869, 5.–9.3.2018                                                               
Parikurssi, KELA nro 68870, 28.5.–1.6.2018                                                               
Parikurssi, KELA nro 68871, 1.–5.10.2018                                                               

Rintasyöpäpotilaat ja heidän läheiset

Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68901, 5.–9.2.2018                                                               
Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68902, 23.–27.4.2018                                                               
Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68903, 6.–10.8.2018                                                               
Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68905, 3.–7.9.2018                                                               
Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68904, 8.–12.10.2018                                                               
Parikurssi, yli 68 v., KELA nro 68906, 19.–23.11.2018                                                               

Yksilökurssi, alle 68 v., KELA nro 68884, 12.–16.2.2018
Yksilökurssi, alle 68 v., KELA nro 68885, 14.–18.5.2018                                                               
Yksilökurssi, yli 68 v., KELA nro 68887, 10.–14.9.2018                                                               
Yksilökurssi, alle 68 v., KELA nro 68886, 5.–9.11.2018

Suun- ja nielunalueen syöpäpotilaat ja läheiset

Parikurssi, KELA nro 68914, 9.–13.4.2018                                                               
Parikurssi, KELA nro 68915, 17.–21.9.2018     

Kaikille syöpäpotilaille sairaudesta riippumatta

Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68921, 12.–16.3.2018                                                               
Parikurssi, alle 68 v., KELA nro 68922, 20.–24.8.2018      
Parikurssi, yli 68 v., KELA nro 68923, 22.–26.10.2018                                                               

Yksilökurssi, alle 68 v., KELA nro 68931, 13.–17.8.2018
Yksilökurssi, yli 68 v., KELA nro 68932, 12.–16.11.2018      

 


Voimaa vertaistuesta – keskusteluryhmät Salossa ja Somerolla alkavat

(10.8.2017)

Keskusteluryhmissä jokainen voi halutessaan kertoa omista kokemuksistaan, mutta myös aktiivinen kuuntelu on keskeinen osa vertaistukea. Ryhmien ohjaajina toimivat koulutetut vertaistukihenkilöt, ja niihin osallistuminen on maksutonta.

 

 

Hiljattain rintasyöpään sairastuneille, alkaen 4.9. klo 17–18.30 (syksy 2017 – kevät 2018). Tavoitteena löytää selviytymiskeinoja ja saada vertaistukea. Kokoontumispaikkana Salo-Karina (Helsingintie 52, Salo). Ryhmään mahtuu enintään kahdeksan osallistujaa. Ryhmä sulkeutuu aloitusillan jälkeen. Ilmoittautuminen Salo-Karinan toimistossa (avoinna perjantaisin klo 10–12) tai numeroon 040 741 2736.

Somerolaisille hiljattain rintasyöpään sairastuneille, alkaen 4.9. klo 17–18.30 (syksy 2017 – kevät 2018). Kokoontumispaikkana Svensson lähimmäispalvelukeskus (Vanhatie 20, Somero). Ryhmässä jatkaa jo aiemmin ryhmässä aloittaneita. Ilmoittautuminen ja lisätiedot, p. 044 012 4483.

Eturauhassyövästä kiinnostuneille miehille ja heidän läheisilleen kuukauden viimeisenä lauantaina klo 1012. Ryhmä kokoontuu Salo-Karinassa (Helsingintie 52, Salo). Tavoitteena vertaistuki, tiedon lisääminen ja jakaminen sekä syövän ennaltaehkäisy. Keskustelemme myös mm. siitä, milloin tutkimuksiin on syytä hakeutua.

» Salon paikallisosasto

 


Ihastu Mathildedalin historialliseen ruukkimiljööseen

(8.8.2017)

Matkatoimisto Matkarin järjestämällä retkellä tutustutaan Mathildedalin ruukkikylään ja sen ainutlaatuiseen historiaan oppaan johdolla. Katso tarkemmat tiedot matkaohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan!

 

 

Mathildedalin ruukkimiljööseen suunnataan sunnuntaina 20.8. Mathildedalin Ruukkitehtaat on kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö, jonka alueella on aikanaan työskennellyt satoja ihmisiä. Nykyään kokonaisuus toimii ympärivuotisena kulttuurimatkailukeskuksena ja kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin säilytettäviin kohteisiin.

» Katso tarkemmat matkaohjelmat Matkarin nettisivuilla

Matkatoimisto Matkari Oy järjestää matkailijoille elämyksiä yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Tutustu kuluvan vuoden matkakohteisiin ja varaa omasi! Yhdistyksen jäsenenä saat matkoista alennusta.   

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Matkari Oy, p. 02 2657 913

 


Sykerön elokuun ohjelmassa Robinin keikka sekä retki Zoolandiaan

(8.8.2017)

Sykerö on saanut ainutlaatuisen tilaisuuden osallistua Robinin keikalle Aura Festissa pe 11.8. klo 16 alkaen. Festarit pidetään Turun Kupittaanpuistossa.

Tapahtuma on tarkoitettu ainoastaan syöpälapsiperheille (1 vanhempi lapsien kanssa), eikä se valitettavasti sovellu infektioriskissä oleville lapsille. Ilmoittautuminen ke 9.8. klo 12 mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Mukaan mahtuu noin 30 ensimmäistä.

 

Infektioriskitön retki Zoolandiaan

Sykerö toivottaa lapsisyöpäpotilasperheet tervetulleiksi pe 18.8. klo 15–18 hauskaan Zoolandia-päivään. Tapaamme klo 15 Zoolandian portilla, josta menemme yhdessä sisään. Sykerö tarjoaa pientä syömistä ja juomista huvittelun lomassa.

Tapahtuma sopii infektioriskiläisille. Varmistathan kuitenkin lääkäriltä, jos olet epävarma osallistumisestasi. Puisto on avoinna vain syöpälapsiperheille.

Myös syöpykät ovat tervetulleita mukaan. Syöpykät maksaa samat huvit infektioriskissä oleville perheille. Syöpyköiden infektioriskin ohittaneet voivat myös osallistua, mutta sisäänpääsymaksu on silloin 16 euroa henkilöltä.

Osallistumisilmoittautumiset sähköpostiin sykero@lssy.fi ma 14.8. mennessä. Ilmoita samalla, kuulutko Sykeröön vai Syöpyköihin. Saavuthan paikalle terveenä, ja infoathan meitä mahdollisista esteistä.

 

 


Rintasyöpäpotilaiden avokursseilla vielä tilaa

(8.6.2017, päivitetty 7.8.2017)

Rintasyöpäpotilaille suunnatuille maksuttomille avokursseille mahtuu vielä mukaan. Kysy rohkeasti lisää Meri-Karinan kurssitoimistosta (02 2657 610, kurssi@lssy.fi).

 

 

Nuorten rintasyöpäpotilaiden ryhmä
joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 18–20:
3.8., 7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12.2017

Yli 45-vuotiaiden rintasyöpäpotilaiden ryhmä
joka kuukauden toinen torstai klo 18–20:
10.8., 14.9., 12.10., 9.11. ja 14.12.2017

Levinnyttä rintasyöpää sairastavien ryhmä
joka kuukauden kolmas torstai klo 18–20:
17.8., 21.9., 19.10., 16.11. ja 21.12.2017

Kurssit ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamia ja siten maksuttomia osallistujille. 

STEA:n tukemille kursseille haetaan Syöpäjärjestöjen kurssihakemuksella. Hakemuslomakkeita on saatavana myös Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen kurssitoimistosta. Lähetä hakemuksesi Meri-Karinaan osoitteella Seiskarinkatu 35, 20900 Turku.

Lounais-Suomen sopeutumisvalmennuskurssivalikoima on laaja ja tarjoaa myös monenlaisia muita maksuttomia kursseja mm. sairaus- ja ikäryhmittäin kohdennettuina. Poimi ohjelmasta juuri sinulle sopiva ja hae mukaan!  

 

 

 

 

 

 


Lounaissuomalaisten Syöpärahastojen apurahat haettavissa 

(6.6.2017, päivitetty 7.8.2017)

Moikoisten Syöväntutkimussäätiön, Lounais-Suomen ja Ahvenanmaan Syöpärahaston sekä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen vuoden 2017 apurahat on julistettu haettaviksi. Hakuaika päättyy 31. elokuuta 2017 klo 16.00.

Vuonna 2016 tutkimus- ja matka-apurahoja vastaanotti joukko tyytyväisiä tutkijoita. Apurahat mahdollistavat laadukkaan syöpätutkimuksen, joka on tärkeä edellytys syövän voittamiseksi. Kuva: Ari Peuho

Lounaissuomalaiset Syöpärahastot myöntävät apurahoja Lounais-Suomen ja Ahvenanmaan sekä Lounais-Hämeen alueella tapahtuvaan syöpätauteja koskevaan tieteelliseen tutkimustyöhön. Apurahojen myöntämisessä etusijalla ovat väitöskirjojen tekijät ja nuoret väitelleet syöpätutkijat. Yhteensä jaettavana on 80 000 euroa. Hakijalle ei myönnetä samanaikaisesti sekä tutkimus- että matka-apurahaa.

Apurahat jaetaan perinteisessä Lounaissuomalaisen Syöväntorjuntapäivän tilaisuudessa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa 14. joulukuuta 2017. Myönnetyistä apurahoista ilmoitetaan asianomaisille henkilökohtaisesti ennen tilaisuutta.

» Tarkemmat ohjeet sekä hakulomakkeet

Hakijoita kehotetaan tutustumaan huolellisesti hakulomakkeiden täyttöohjeisiin sekä muuhun ohjeistukseen.

Lisätiedot:
Ville Viitanen, asiamies, Lounaissuomalaisten Syöpärahastojen hoitokuntien sihteeri
ville.viitanen@lssy.fi, 02 2657 601

 


Taideterapia auttaa jäsentämään ajatuksia lapsen sairastumisesta – hae avokurssille 2.9. mennessä!

(26.7.2017)

Lokakuussa alkaa taideterapeuttinen avokurssi syöpää sairastavien lasten vanhemmille. Kurssitapaamiset ovat Meri-Karinassa kuutena peräkkäisenä maanantaina.

 

 

Ryhmätapaamisissa maalataan sekä keskustellaan omista kokemuksista, tuntemuksista ja ajatuksista, jotka liittyvät lapsen sairastumiseen. Vertaisten ja ohjaajan tukemana lapsen sairauden yhteinen kohtaaminen voi auttaa löytämään ratkaisuja ja uusia näkökulmia haastavaan elämänvaiheeseen.

Ryhmä kokoontuu 2.10., 9.10., 16.10., 23.10., 30.10., ja 6.11.2017 klo 17.30–20 Meri-Karinassa. Ryhmään mahtuu 8–10 henkilöä. Kurssin toteuttamista tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Hae kurssille 2.9. mennessä Syöpäjärjestöjen hakulomakkeella. Palauta lomake Meri-Karinaan (Seiskarinkatu 35, 20900 Turku). Lomakkeita saa myös kurssitoimistosta (02 2657 610, kurssi@lssy.fi).

Lisätiedot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Eturauhas Open lisää tietoisuutta eturauhassyövästä

(24.7.2017)

Suomen eturauhassyöpäyhdistyksen (PROPO) ja Salo Golfin valtakunnallinen golfturnaus kokoaa Salon Golfkeskukseen (Anistenkatu 1) golfin harrastajia 6. elokuuta. Tapahtuman tavoitteena on pelien lomassa jakaa tietoa etenkin ikääntyneitä miehiä vaivaavasta vakavasta syöpäsairaudesta.

 

Tapahtumaa on vahvasti ideoimassa ja järjestämässä Jouko Laxell, Salon paikallisosaston johtokunnan ja PROPOn hallituksen jäsen. Kuva: Siru Virpi

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Salon Seudun Paikallisosasto on paikalla esittelemässä toimintaansa ja kertomassa mm. vertaistuen saatavuudesta. Luennon pitää omista eturauhassyöpäkokemuksistaan kirjan kirjoittanut, PROPOn kansainvälisiä asioita hoitava Hannu Tavio.

Eturauhassyöpä on pääasiassa yli 70-vuotiaiden miesten tauti, joka voidaan todeta PSA-tutkimuksella jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Golfturnauksessa halukkaille on tarjolla PSA-mittausta edulliseen hintaan.

Eturauhas Open järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna vastaavan tapahtuman pelaajamäärä hipoi sataa.

» Lisätiedot mm. pelimuodoista ja kilpailumaksuista

Ilmoittautuminen 4.8. klo 16 mennessä:

 • Jouko Laxell, p. 0400 221 223
 • Hannu Tavio, p. 040 765 3228

 


Matkarin elokuun matkoilla vielä tilaa – varaa paikkasi nyt!

(24.7.2017)

Elokuussa matkailijoita hemmotellaan mm. Mälaren-järven linna- ja puutarhakierroksella 11.–13.8. sekä retkellä Mathildedalin ruukkimiljööseen 20.8.

 

 

Mälaren on Ruotsin kolmanneksi suurin järvi Vänernin ja Vätternin jälkeen. Mielenkiintoisella kiertomatkalla tutustutaan Mälaren-järven ympäristössä oleviin vanhoihin linnoihin ja ihastellaan kauniita maisemia. Viikonloppumatkalla 11.–13.8. tulevat tutuiksi mm. Mariefredin pikkukaupunki ja sen 1500-luvun Gripsholmin linna, Enköpingin puutarhakaupunki sekä Grönsöön linna-alue puistokierroksineen.

Mathildedalin ruukkimiljööseen matkataan sunnuntaina 20.8. Mathildedalin Ruukkitehtaat on kulttuurihistoriallisesti arvokas ruukkimiljöö, jonka alueella on aikanaan työskennellyt satoja ihmisiä. Nykyään kokonaisuus toimii ympärivuotisena kulttuurimatkailukeskuksena ja kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin säilytettäviin kohteisiin. Retkellä tutustutaan Mathildedalin ruukkikylään ja sen ainutlaatuiseen historiaan oppaan johdolla.

» Katso tarkemmat matkaohjelmat Matkarin nettisivuilla

Matkatoimisto Matkari Oy järjestää matkailijoille elämyksiä yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella. Tutustu kuluvan vuoden matkakohteisiin ja varaa omasi! Yhdistyksen jäsenenä saat matkoista alennusta.  

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Matkari Oy, p. 02 2657 913

 


Palloilua FC Interin kanssa Veritas Stadionilla

(24.7.2017)

Sykeröläiset pääsevät perjantaina 4.8. pelailemaan jalkapalloa Veritas Stadionille FC Interin pelaajien kanssa sekä katsomaan illan ottelua FC Inter – HIFK.

 

 

Pelailu alkaa kentällä klo 16, kokoontuminen klo 15.50 stadionin kulmalla. Palloilun jälkeen on mahdollisuus vierailla pukuhuoneessa.

Illan ottelua varten siirrytään hyvissä ajoissa aitioon, jossa on tarjolla pientä purtavaa. Matsi alkaa klo 18.30.

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 2.8. mennessä osoitteeseen sykero@lssy.fi. Tapahtuma sopii infektioriskissä oleville.

Iloisin mielin ja terveinä mukaan!

 


Tule pelaamaan beach volleyta pienten syöpäpotilaiden hyväksi

(29.6.2017)

Kaikentasoisille hihalyöjille tarkoitettu Sykerö Beach mitellään 12.–13.8. – ilmoittaudu mukaan 5.8. mennessä!

 

 

Turun Sorttamäen rannan valtaa jälleen joukko palloilevia hyväntekijöitä. Sykerö Beach XV kutsuu kaikki beach volleyn ystävät pelaamaan hyvää elokuun toisena viikonloppuna 12.–13. elokuuta.

 • lauantaina 12.8. naisten ja miesten kilpa-, yleis- ja harrastesarjat kolmen pelaajan joukkuein. Vaihtopelaajat sallittuja.
 • sunnuntaina 13.8. naisten ja miesten A ja B-sarja kahden pelaajan joukkuein. Myös seka- ja juniorisarjat järjestetään, jos ilmoittautuneita joukkueita on riittävästi.

Osallistumismaksu (25 €/hlö), sisältää pelipaidan. Maksu suoritetaan Sykerön tilille FI51 5713 4520 013052. Tulot suunnataan lyhentämättömänä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen Sykerö-kerhon toimintaan. Hyväntekeväisyysturnaus järjestetään jo 15. kerran.

Sorttamäen uimaranta sijaitsee aivan Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen vieressä (Seiskarinkatu 35, Turku).

Ilmoittautumiset la 5.8. mennessä:
Pia Kakko, pia.kakko@gmail.com tai Ville Kakko, p. 040 839 7576. Ilmoittautuminen vahvistetaan turnausviikolla (sis. otteluohjelman ja muita mahdollisia tietoja).

Lisätiedot:
Ville Kakko, p. 040 839 7576

» Sykerö Beach 2017

 


Syöpäyhdistyksen jäsenyys takaa monia etuja

(27.6.2017)

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenet saavat rahanarvoisia etuja mm. Meri-Karinan majoitus-, ravintola- ja liikuntapalveluista, Matkarin järjestämistä matkoista sekä kuudestakymmenestä jäsenalennusliikkeestä.

Lisäksi yksityiset lääkäripalveluasemat myöntävät tuntuvia alennuksia. Edut ovat voimassa vuoden 2017.

 • Terveystalon Turun, Salon ja Forssan toimipisteissä –20 % kuvantamis- ja laboratoriopalveluista (voimassa olevasta hinnaston mukaisesta hinnasta)
 • Mehiläisen Turun ja Salon toimipisteissä ei poliklinikkamaksua lääkärikäynneistä, –15 % rintojen alueen kuvantamistutkimuksista ja näytteenotoista sekä patologisista tutkimuksista, –10 % kuvantamis- ja laboratoriotutkimuksista

Liity jäseneksi ja lunasta edut itsellesi! Yhdistyksen jäsenenä tuet samalla tärkeää syövänvastaista työtämme.

 


Matkari kutsuu kulttuuri- ja luontoelämysten pariin

(7.6.2017, päivitetty 22.6.2017)

 

 

Matkatoimisto Matkari tarjoaa myös tänä vuonna mahdollisuuden lähteä seuraamaan Savonlinnan Oopperajuhlia, Suomen kulttuurielämän valovoimaista ja kansainvälisestikin tunnettua tapahtumaa. Tänä vuonna keskiaikaisen Olavinlinnan täyttää Kullervo-ooppera, joka sopii erinomaisesti 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden ohjelmaan. Matkalle suunnataan 12.–13.7. heinäkuuta. Matkan varrella nautitaan oopperan lisäksi mm. ravintoloiden antimista Mikkelissä ja Lappeenrannassa sekä tehdään opastettu kierros Kotkan Langinkoskella.

Syksymmällä Matkari vie matkailijat Ounasvaaran maisemiin ruskan väriloiston keskelle. Jo perinteeksi muodostunut ruskamatka järjestetään 19.–24. syyskuuta. Koe revontulet, museo- ja tiedekeskus Arktikum sekä ainutlaatuiset tunturimaisemat ja löydä luontoyhteys Ounasvaaran upeilla luontopoluilla!

Muita kesän ja loppuvuoden matkakohteita ovat mm. kartanokierros Virossa (Tartto-Rakvere-Vihula-Lahemaa-Tallinna) 17.–19.7. sekä Mälaren-järven linna- ja puutarhakierros (Gripsholm-Enköping-Grönsöö) 11.–13. elokuuta. Syksyllä retkeillään Mathildedalin ruukkimiljööseen 20.8. ja kädentaitomessuille Tampereelle 18.11. Jouluna matkailijoita hemmotellaan tunnelmallisessa Porvoossa 13.12. sekä joulumatkalla Hämeenlinnaan 23.–26. joulukuuta.

Huomaathan, että osallistujan ei tarvitse olla Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen jäsen tai potilas, mutta matkan hinta on edullisempi jäsenille. Reissaajia palvelee oma matkanjohtaja koko matkan ajan.

» Tutustu ohjelma- ja hintatietoihin ja ilmoittaudu mukaan

Annamme mielellämme lisätietoja:
Matkari Oy
02 2657 913, matkari@lssy.fi
Itäinen Pitkäkatu 30, 20700 Turku

 


Parikursseilta voimavaroja suolistosyöpäpotilaille

(19.6.2017)

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys ja Suomen Suolistosyöpäyhdistys Colores järjestävät kaksi sopeutumisvalmennuskurssia suolistosyöpäpotilaille Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Kurssit pidetään 4.–6.8. sekä 1.–3.12.

Kurssit ovat parikursseja, jonne suolistosyöpäpotilas voi tulla kumppaninsa tai muun läheisen kanssa. Kurssi tukee sekä potilaan että hänen läheisensä selviytymistä ja jaksamista sairauden mullistamassa elämässä. Kurssi järjestetään Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen tuella.

Täytä tulostettava hakulomake ja toimita se Meri-Karinaan, Seiskarinkatu 35, 20900 Turku. Hakea voi myös sähköisellä lomakkeella. Hakuaika umpeutuu yhtä kuukautta ennen kurssin alkua.

 

Avoin yleisöluento suolistosyövästä 18.10.

Tervetuloa lokakuussa kuulemaan ja keskustelemaan suolistosyöpään liittyvistä aiheista Tyksin T-sairaalaan (Risto Lahesmaa -sali, Hämeentie 11, Turku). Tilaisuus pidetään keskiviikkona 18.10. klo 17–18.30. Vapaa pääsy, ilmoittautumista ei tarvita. Luento toteutetaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Coloresin yhteistyönä. 

Ohjelma:

 • Tilaisuuden avaus, järjestäjät
 • klo 17–18 Suolistosyövän kirurginen hoito
  Arto Rantala, dosentti, kirurgian ja vatsaelinkirurgian erikoislääkäri
 • klo 18–18.30 Kysymyksiä
 • Tilaisuuden päätös

Lisätietoja suolistosyöpäpotilaiden sopeutumisvalmennuksesta:

 


Viro tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa kulttuurinnälkäisille

(16.6.2017)

Joko kesän suunnitelmat on lyöty lukkoon? Jos ei, ehdit vielä ilmoittautua Matkarin järjestämälle Viron-reissulle Tarttoon, Rakvereen, Vihulaan, Lahemaahan ja Tallinnaan! Matkalle lähdetään 17.7., ja paluu on 19. heinäkuuta.

 

 

Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on Viron kulttuuripääkaupunki ja kuuluisa muun muassa yliopistostaan ja vanhasta kaupungistaan. Rakveren historiallisessa kaupungissa pääsee tutustumaan vanhaan linnaan ja nauttimaan pienen kaupungin leppoisasta ilmapiiristä. Matkalla voi ihailla Pohjois-Viron kansallispuistoaluetta kartanoineen.

Lahemaalta löytyy kivisiä ja hietikkoisia rantoja, maalauksellisia suomaastoja, mäntymetsiä, jokia sekä jääkauden kuljettamia siirtolohkareita. Lahemaalla päästään myös katsomaan Sagadin kartanoa ja saadaan opastettu esittely Palmsen kartanossa.

» Matkatoimisto Matkari

 


Sopeutumisvalmennuksesta voimaa muuttuneessa elämäntilanteessa

(15.6.2017)

 

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaista sopeutumisvalmennusta syöpäpotilaille sekä heidän läheisilleen. Vielä ehdit hakea esimerkiksi aikuisten syöpäpotilaiden vanhemmuutta tukevalle perhekurssille, joka pidetään Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa 31.7.–4.8.2017. Kurssi on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittama.

Sopeutumisvalmennuskurssien tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumista. Lähde rohkeasti mukaan!

» Tutustu kurssivalikoimaamme ja hakuohjeisiin

 


Syöpiin sairastuminen lisääntyy tulevaisuudessa – samoin syövästä selviäminen

(Syöpäjärjestöt 14.6.2017)

On arvioitu, että vuonna 2030 todetaan noin 11 000 syöpää enemmän kuin nykyään. Syöpään sairastuvien määrän kasvu merkitsee sitä, että syöpä vaatii yhä suuremman osan terveydenhuollon voimavaroista.

Suomen Syöpärekisterin ennusteiden mukaan vuonna 2030 Suomessa todetaan yhteensä noin 43 000 uutta syöpää, ja niistä noin 23 000 miehillä ja 20 000 naisilla. Kaiken kaikkiaan miesten syöpätapausten määrä kasvaa 37 prosenttia vuoden 2013 tasoon verrattuna ja naisten 29 prosenttia.

Syöpään sairastuvat tulevaisuudessa erityisesti yli 65-vuotiaat. Alle 65-vuotiailta todettujen syöpien määrä jopa vähenee hieman. Suurten ikäluokkien vaikutus näkyy selvästi 65–74-vuotiailta löydettävien syöpien määrässä. Ennusteen mukaan vuosittainen sairastuneiden määrä kasvaa 23 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, mutta kääntyy tämän jälkeen laskuun. Yli 75-vuotiaiden vuotuisen tapausmäärän ennustetaan lähes kaksinkertaistuvan vuodesta 2013 vuoteen 2030.

Ihosyövät ja naisten rintasyöpä lisääntyvät

Ennusteiden mukaan riski sairastua ihosyöpiin sekä naisten riski sairastua rintasyöpään kasvavat selvästi.

– Ihosyövissä kasvun taustalla on auringon ottamisen lisääntyminen, mutta näitä syöpiä myös todetaan aiempaa herkemmin. Rintasyövässä kasvua selittää se, että naiset hankkivat lapsia yhä vanhempana, käyttävät enemmän alkoholia, ovat ylipainoisia ja käyttävät hormonikorvaushoitoja, hän selittää, erikoistutkija Karri Seppä kertoo.

Ihosyövät ovat yleistyneet huomattavasti viimeisten vuosien aikana, ja niiden ilmaantuvuuden ennustetaan kasvavan edelleen. Ihosyöpiä todetaan vuosittain jo enemmän kuin suolistosyöpiä.

Hyvä uutinen on, että tulevaisuudessa yhä harvempi sairastuu huonon ennusteen syöpiin, kuten keuhkosyöpään, mahasyöpään ja ruokatorven syöpiin. Toisaalta myös yhä suurempi osa syövistä on parannettavissa. Myös parantumatonta syöpää sairastavien potilaiden elinaika pitenee, kun hoidot kehittyvät.

» Lue koko uutinen Syöpäjärjestöjen nettisivuilta

 


Tietoa ja tukea läpi kesän

(12.6.2017)

Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelun neuvontahoitajat ovat koko kesän paikalla potilaita ja omaisia varten. Myös Syöpäkipulinja ja Syöpäjärjestöjen etuusneuvonta palvelevat kesällä normaalisti.

 

 

Maksutonta puhelinneuvontaa saa numerosta 0800 19414 (ma ja to klo 10–18 sekä ti, ke ja pe klo 10–15). Voit myös lähettää viestin tai toiveen soittopyynnöstä sähköpostiosoitteeseen neuvonta@cancer.fi. Syöpäjärjestöjen maksuttomaan neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa. Hoitajat vastaavat viestiisi mahdollisimman pian.

Syöpäkipulinja on syöpäkipujen hoitoa tukeva puhelinpalvelu. Syöpäkipulinjan asiantuntijat palvelevat syöpäpotilaita ja heidän läheisiään sekä tekevät tarvittaessa yhteistyötä terveydenhuollon henkilöstön kanssa potilaan kipuongelman ratkaisemiseksi. Syöpäkipulinja palvelee arkisin klo 9–12 numerossa 050 369 6707.

Syöpä tuo mukanaan kysymyksiä ja huolta myös toimeentulosta, korvauksista ja erilaisista maksuista. Jos toimeentulo, sosiaalietuudet tai potilaan oikeudet herättävät kysymyksiä, Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen etuusneuvonta auttaa. Maksuton etuusneuvontapuhelin palvelee keskiviikkoisin klo 15–17 numerossa 0800 411 303

Lue lisää valtakunnallisista neuvontapalveluista:
» www.kaikkisyovasta.fi/neuvontapalvelut
» www.neuvontahoitaja.fi

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontapiste Tyksin T-sairaalassa on auki vielä kesäkuun keskiviikkoina klo 9–12, ennen heinä- ja elokuun kesätaukoa. Syöpätautien poliklinikan edustalla sijaitseva neuvontapiste on kiinni seuraavina keskiviikkopäivinä: heinäkuussa 5.7., 12.7., 19.7. ja 26.7. sekä elokuussa 16.8., 23.8. ja 30.8.

Jos Sinä tai läheisesi tarvitsette vertaistukihenkilöä tai olet itse kiinnostunut toimimaan tukihenkilönä, ota yhteyttä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kurssi- ja neuvontapalveluihin numeroon 02 2657 619. Vertaistuki on vapaaehtoista ja vastavuoroista kokemusten vaihtoa sekä tukemista samassa elämäntilanteessa olevien tai samoja ongelmia käsittelevien kesken.

 


Haluaisitko toimia vapaaehtoisena Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksessä?

(9.6.2017)

Vapaaehtoisena voi toimia oman kiinnostuksen mukaan joko jossakin tietyssä, yksittäisessä tehtävässä tai vaikkapa osallistua useampaan eri toimintaan.

 

 

Vapaaehtoistoiminnan lähtökohtana on halu vaikuttaa yhteiskuntaan ja kokemus siitä, että muiden hyväksi tehtävä toiminta on aidosti mielekästä ja tarpeellista. Vapaaehtoistoiminta on omasta halusta ja kiinnostuksesta tehtävää palkatonta työtä, jota vapaaehtoiset tekevät vapaa-aikanaan.

Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti Arjen ystäviä. Syöpä vaikuttaa laajasti sairastuneen lähipiiriin, ja etsimmekin Lounais-Suomen alueelta vapaaehtoisia mukaan auttamaan syöpäsairauden kanssa kamppailevia tai auttamaan heitä sopeutumaan takaisin normaalielämään.

Onko sinulla kysyttävää vapaaehtoistyöstä? Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorinamme toimii Kaarina Anttila, jolta saat vastauksia mahdollisiin lisäkysymyksiisi: p. 02 2657 841, (yhteydenotot puhelimitse maanantaista keskiviikkoon), kaarina.anttila@lssy.fi. Ota rohkeasti yhteyttä!

» Lue verkkosivuiltamme, minkälaisissa tehtävissä voisit olla avuksi
» Saattohoidon vapaaehtoiset

 


Rintasyöpäpotilaille suunnattujen avokurssien ajankohdat julkaistu

(8.6.2017)

 

 

Nuorten rintasyöpäpotilaiden ryhmä
joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 18–20:
3.8., 7.9., 5.10., 2.11. ja 7.12.2017

Yli 45-vuotiaiden rintasyöpäpotilaiden ryhmä
joka kuukauden toinen torstai klo 18–20:
10.8., 14.9., 12.10., 9.11. ja 14.12.2017

Levinnyttä rintasyöpää sairastavien ryhmä
joka kuukauden kolmas torstai klo 18–20:
17.8., 21.9., 19.10., 16.11. ja 21.12.2017

Kurssit ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamia ja siten maksuttomia osallistujille. 

STEA:n tukemille kursseille haetaan Syöpäjärjestöjen kurssihakemuksella. Hakemuslomakkeita on saatavana myös Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen kurssitoimistosta. Lähetä hakemuksesi Meri-Karinaan osoitteella Seiskarinkatu 35, 20900 Turku. Hakuaika kursseille päättyy kuukautta ennen ensimmäistä kokoontumiskertaa.

Lounais-Suomen sopeutumisvalmennuskurssivalikoima on laaja ja tarjoaa myös monenlaisia muita maksuttomia kursseja mm. sairaus- ja ikäryhmittäin kohdennettuina. Poimi ohjelmasta juuri sinulle sopiva ja hae mukaan!  

 

 

 

 

 

 

 

 


» Lue lisää: vuosi 2017